Flux-stiri Medicale

Un nou virus periculos alertează specialiștii din lumea întreagă. Are o mortalitate mare și nu există tratament


Un nou virus foarte periculos a ajuns în atenția cercetătorilor. Acesta a fost descoperit în fecalele liliecilor, iar unul dintre motivele îngrijorării lumii științifice, mai ales în contextul pandemiei actuale, e că acesta are gazda comună cu SARS-CoV-2.
“Este o preocupare majora pentru noi, pentru ca nu exista tratament, si are o rata de mortalitate mare”, a declarat unul dintre cercetătorii care studiază acest virus. Potrivit specialiștilor, mortalitatea cauzată de Nipah este între 4 și 75%, în funcție de locația focarului.

În plus, deoarece Nipah are o incubație foarte lungă (chiar și de 45 de zile), gazda infectată, care nu știe că este bolnavă, are la dispoziție un timp foarte mare să infecteze un număr mare de alți indivizi.

De asemenea virusul poate să infecteze un număr mare de specii de animale, făcând astfel și mai mare riscul de răspândire. Nipah poate fi contractat atât prin contact direct, cât și prin consumarea alimentelor contaminate.

Leontiuc Marius – folosim surse în informarea noastră pe care le arătăm pe pagina noastră de surseGazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 46 times, 1 visits today)

Hits: 114

Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code


Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete