Flux-stiri

Uniunea Europeană pune presiune pe rețelele de socializare în anul alegerilor. Platformele își vor marca conținutul generat de A.I.

  • TikTok, X și Facebook vor marca materialele create de A.I.
  • UE vrea să protejeze alegerile europene de manipulare.
  • Oficialii UE vor face ghiduri împotriva dezinformării.

Uniunea Europeană cere ajutorul gigantilor tech pentru a combate deepfake-urile în perspectiva alegeri din mai. TikTok, X și Facebook vor identifica orice conținut generat de A.I., iar instituțiile europene vor face campanie de informare.

Ce măsuri impune UE platformelor mari de tehnologie?

Comisarul European Thierry Breton anunță că platformele mari, inclusiv TikTok, X și Facebook, trebuie să identifice conținutul generat prin A.I. pentru a proteja alegerile europene de dezinformare. Aceste măsuri fac parte din Legea Serviciilor Digitale (DSA), care vizează moderarea conținutului pe rețelele sociale și platformele de video, incluzând Instagram și YouTube.

De ce este importantă identificarea conținutului A.I.?

Comisarul pentru piața internă Thierry Breton avertizează cu privire la potențiale atacuri hibride și interferențe străine în viitoarea perioadă electorală a Uniunii Europene.

Deepfake-urile ușor de creat au apărut deja în campaniile mondiale, inclusiv un audio deepfake imitându-l pe Președintele SUA Joe Biden, stârnind îngrijorare. Identificarea conținutului A.I. este crucială pentru protejarea integrității alegerilor europene din iunie și a celor americane din noiembrie, limitând răspândirea dezinformării.

Cum va asigura UE conformitatea platformelor cu legea europeană?

Comisia Europeană va crea ghiduri până în martie pentru platformele online mari, descriind măsurile necesare contra dezinformării electorale. Acestea includ un mecanism rapid de reacție pentru incidente și exerciții de simulare pentru a verifica eficacitatea sistemelor. Breton subliniază necesitatea unor acțiuni concrete pentru a menține integritatea alegerilor, subliniind responsabilitatea platformelor de a limita riscurile sistemice, inclusiv efectele negative asupra proceselor electorale și exploatarea platformelor de campanii de manipulare coordonate.

Citește și

The post Uniunea Europeană pune presiune pe rețelele de socializare în anul alegerilor. Platformele își vor marca conținutul generat de A.I. appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Damian Felix


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code