Stiri din Austria

”Vrem mai mulți bani”: Greve în șase spitale din Viena

Miercuri au avut loc greve de avertisment în șase spitale din Viena. În fața spitalului Göttlicher Heiland din Viena-Hernals, scandările au cerut o ajustare a costului vieții cu 500 de euro.
Prin greva de avertisment declanșată miercuri în șase spitale vieneze, cei 10.000 de angajați ai spitalelor au încercat să crească presiunea în negocierile pentru contractul colectiv de muncă special. Sindicatul și asociația medicală cer o creștere salarială de 500 de euro brut pe lună. Spitalele oferă o plată unică de până la 1.000 de euro net și devansează cu două luni următoarea perioadă a contractului colectiv de muncă. Negocierile vor continua și mâine, joi.

Citiți și: Austria: o altă categorie de angajați a obținut o mărire de salariu de aproape 10%, peste 530.000 de persoane vor beneficia

Greve în șase spitale din Viena

Miercuri dimineață, medici și angajați din domeniul asistenței medicale, administrației și tehnologiei s-au adunat pentru presă în fața spitalului Göttlicher Heiland din Viena-Hernals. „Vrem, vrem, vrem, vrem mai mulți bani!”, a fost cererea scandată de grup. Cererea de ajustare a inflației cu 500 de euro a fost subliniată cu bannere.

Gerald Mjka, președintele secției de sănătate a sindicatului Vida, a subliniat disponibilitatea ridicată a personalului de a intra în grevă. Ei au lucrat în timpul crizei Covid și au fost aplaudați. Dar acum își doresc și bani și condiții de muncă mai echitabile pentru toți. „Nu vom tolera să fim mai săraci acum din cauza crizei economice”, a spus el la miting: „Mult noroc, vom reuși”.

Angajatorii văd lucrurile diferit

Acestea oferă o plată unică neimpozabilă pentru toți cei care câștigă mai puțin de 3 300 de euro brut pe lună (fără a include orele suplimentare). Aceasta urmează să fie progresivă din punct de vedere social, de la 1.000 de euro pentru persoanele cu venituri mici până la zero la 3.300 de euro.

Pentru majoritatea angajaților, plata ar fi între 400 și 700 de euro, spun spitalele. În plus, începutul următoarei perioade de aplicare a contractului colectiv de muncă va fi devansat de la 1 martie la 1 ianuarie 2023.

Greva de avertisment din spitalele vieneze nu a avut nicio influență asupra operațiilor

Manfred Greher, purtătorul de cuvânt al spitalelor vieneze, a subliniat că greva de avertisment, programată să dureze până la ora 11.00, a fost bine pregătită. Serviciul a fost garantat astfel încât urgențele să poată fi tratate în mod adecvat în orice moment.

Peter Hacker (SPÖ), consilier municipal pentru sănătate din Viena, s-a plâns de lipsa generală de bani în sistemul spitalicesc. În „Morgenjournal” de pe Ö1 a declarat că responsabili sunt guvernul federal și sistemul de asigurări sociale. „Avem nevoie urgentă de negocieri privind egalizarea financiară, deoarece avem nevoie de mai mulți bani în sistem”, a spus el.

Ministrul Sănătății, Johannes Rauch (Verzi), s-a referit, de asemenea, la viitoarele negocieri privind egalizarea financiară atunci când a fost întrebat despre cererile de bani în foaierul presei după Consiliul de Miniștri. În zilele următoare, vor avea loc discuții cu mai multe părți interesate din sectorul sănătății, a anunțat Rauch.

surse: Vienna.at, ZiarulRomanesc.at

Postarea ”Vrem mai mulți bani”: Greve în șase spitale din Viena a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code