Stiri din Austria

De ce vinul fiert costă atât de mult în acest an în piețele de Crăciun din Viena?

Cât costă vin fiert pieţele Crăciun

Vizitarea unei piețe de Crăciun din Viena este o activitate sezonieră obligatorie. Dar anul acesta va costa mult mai mulți bani comparativ cu anii precedenţi. Iată, de exemplu, cât de mult costă o cană de vin fiert în pieţele de Crăciun.

Când cumpărați pentru prima dată un glühwein (vin fiert) la o piață de Crăciun din Austria, ați putea fi surprins de preț. Trebuie să plătiți depozitul (Pfand) pentru cană, precum și să plătiți băutura. Iar vestea proastă este că anul acesta prețurile au crescut, mai ales costul depozitului.

>>> Piețele de Crăciun din Viena: au fost anunţate datele și locațiile pentru 2022

Cât de mult costă o cană de vin fiert în pieţele de Crăciun din Viena

Operatorii Piețelor de Crăciun din Viena justifică prețurile mari de depozit pentru cănile de Crăciun cu costuri de inflație, a informat postul ORF. În unele piețe, depozitul poate costa până la 5 euro (prețurile pieței Stephansplatz). Un vin fiert, de exemplu, costă în jur de 4,90 euro, dar odată ce ajungi la stand, vi se va cere să plătiți 9,90 euro.
„Inflația și costul producerii recipientelor 8cîni sau pahare) și, de asemenea, logistica întregului serviciu de curățenie au crescut foarte mult acum și de aceea sunt aceste costuri”, a explicat Hannes Dejaco, care conduce câteva piețe mari de Crăciun din Viena.

Cum poţi recupera depozitul?

Depozitul pentru o cană cu vin este doar temporar, așa că atunci când returnați cana, primiți cei 5 euro înapoi. Majoritatea piețelor de Crăciun au o zonă stabilită pentru returnarea cănilor (numită Pfand Rückgabe) și pentru a vă primi banii înapoi. Dar dacă nu, pur și simplu returnați cana la orice stand care vinde băuturi.
Desigur, dacă doriți să păstrați cana ca suvenir, atunci vă costă cei 5 euro pe care i-ați plătit pentru depozit. De asemenea, puteţi risca să pierdeţi banii dacă hoţii v-au luat în vizor >>> Viena: Atenție la piața de Crăciun, hoții au pus ochii pe cănile pentru vinul fiert. ”Ori ți se cer bani, ori ți se fură cana!”

În cele din urmă, un sfat de top pentru oricine care participă pentru prima dată la piețele de Crăciun: luați numerar în portofel. Multe companii austriece încă operează în numerar și nu există nicio garanție că piața pe care o vizitați va accepta plăți cu cardul.

Sursa: Kurier, ZiarulRomaneesc.at

Postarea De ce vinul fiert costă atât de mult în acest an în piețele de Crăciun din Viena? a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 2 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code