Stiri din Austria

Se trezesc și prietenii României! Vicepreședintele austriac al Parlamentului European crede că România va intra în Schengen

Se trezesc și prietenii României! Vicepreședintele Parlamentului European, deputatul austriac al partidului popular, ÖVP, formațiune de guvernământ la Viena, Othmar Karas descrie poziția prietenului său de partid Gerhard Karner, ministrul federal de interne al Austriei privind veto-ul față de lărgirea spațiului Schengen ca fiind „iresponsabilă și blamabilă.”
Karas se așteaptă ca pe 8 decembrie, Consiliul UE să aprobe extinderea Schengen, relatează cotidianul vienez Kurier.

Citiți și: Vești bune pentru România: europarlamentarii austrieci sunt FAVORABILI extinderii Schengen. ”Nu vrem să fie pus sub semnul întrebării”

Se trezesc și prietenii României!

Pentru politicianul european austriac, un vechi și înțelept prieten al României, amestecarea problemelor azilului cu extinderea Schengen este „iresponsabilă, de nespus și prea simplă”. Karas, este „uimit” că încercările de a bloca extinderea Schengen vin de la Partidul său Popular. Șansele României de a accede în spațiul Schengen cu fruntea sus, cresc!

În ceea ce privește blocarea extinderii spațiului Schengen, menționată de Karner, Karas s-a declarat „uimit” de faptul că a fost vorba de o astfel de blocare. Acest lucru a provocat „multă iritare în statele de la nivel european”. Bulgaria, România și Croația îndeplineau criteriile de participare la spațiul comun Schengen, motiv pentru care Parlamentul European a fost de acord cu participarea lor.

Majoritatea eurodeputaților austrieci sunt de acord

Cu excepția reprezentanților FPÖ, toți parlamentarii austrieci din Parlamentul European au fost de acord, a precizat Karas. Pentru politicianul ÖVP, amestecarea problemelor legate de azil și de extinderea Schengen este „iresponsabilă, incalificabilă și prea simplistă”.

Da, UE a eșuat în politica de azil până acum, sistemul de azil existent nu există. Cu toate acestea, a existat o propunere a Comisiei Europene, care a stat pe masă timp de doi ani. El, Karas, se aștepta ca pe 8 decembrie, la Consiliul UE, să existe și aprobarea Austriei pentru extinderea Schengen.

un articol de dr. Alex Todericiu, Viena

Postarea Se trezesc și prietenii României! Vicepreședintele austriac al Parlamentului European crede că România va intra în Schengen a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 11 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code