NEWSNET
cultura

Alison Balsom, cea mai indragită trompetistă la Viena

Balsom este trompetistă clasic-profesionist încă din 2001. A fost jurnalistă la BBC Radio 3 New Generation Artist unde a şi debutat, timp în care a interpretat o mare parte din repertoriul principal de concerte pentru trompetă și orchestră solo cu orchestra BBC.Acolo și-a lansat albumul de debut cu EMI Classics în 2002. În 2005, a lansat al doilea disc, Bach Works for Trumpet, ca parte a unui contract cu EMI Classics. În 2006, Balsom a câștigat „Young British Classical Interpreer” la Premiile BRIT Classical și a primit premiul „Choice FM Listeners’ Choice Award ”la Classic FM Gramophone Awards. Ea a câștigat „Femeia artistă a anului” la premiile BRIT clasice din 2009 și 2011.

Cel de-al treilea album (al doilea disc din contractul EMI), Caprice, a fost lansat în septembrie 2006, iar discul său Italian Concertos a fost pe lista albumelor din lista New York Times ale anului 2006. Balsom a fost solistă la Last Night of the Proms din 2009, interpretând, printre alte piese, Concertul de trompetă al lui Haydn cu Orchestra Simfonică BBC și un aranjament jazz al piesei „They can’t take that away from me” de George Gershwin cu mezzo-soprana Sarah Connolly. Acum ea este îndrăgită şi la Viena unde a urcat pe scenă şi în 2012.
Marius Leontiuc , senior editor
NEWSNET

Hits: 68

Marius Leontiuc
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia de Afaceri Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara
http://www.leontiucmarius.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code