Stiri din Austria

Austria, radarul care amendează 3.000 de șoferi zilnic, și poliția e nemulțumită: „Vrem corectitudine și față de șoferi”

Știri Austria – radarul care amendează 3.000 de șoferi zilnic, și poliția e nemulțumită: „Vrem corectitudine și față de șoferi”.

Un radar amplasat pe o porțiune cu limită de viteză de 80 km/h, de pe A1, provoacă nemulțumiri chiar și pentru polițiști. Până la 3.000 de șoferi cad în capcană în fiecare zi, relatează Heute.

Un adevărat „super-radar de viteză” printre automobiliștii de pe autostrada A1 Westautobahn. Un dispozitiv radar ultramodern amplasat în zona șantierului de lângă intersecția Steinhäusl sancționează până la 3 000 de „vitezomani” în fiecare zi.

Radar în Austria, doi șoferi români au fost prinși pe A4 cu 238 și 235 km/h

Austria, radarul care amendează 3.000 de șoferi zilnic

După cum a relatat „Kurier”, aparatul de măsură comandat de Asfinag provoacă în prezent bătăi de cap. Chiar și un polițist pensionat s-a pronunțat împotriva dispozitivului.

În fiecare zi, aproximativ 70.000 de șoferi trec pe lângă locul ”rău famat” de la intersecția Steinhäusl. Din cauza unei reconstrucții a drumului, limita de viteză aici este de 80 km/h. În direcția St. Pölten, există un radar cu laser pe partea dreaptă – imediat după limita de viteză. Pentru fostul ofițer de poliție, aceasta este o „pură escrocherie”.

Asfinag primește 80% din amenzile aplicate utilizatorilor de drumuri sancționați. Statul păstrează restul de 20 de procente pentru el însuși, reprezentând cheltuieli administrative. Din punct de vedere pur juridic, Asfinag este în siguranță. Limita de viteză în acest punct este de 80 km/h, explică purtătoarea de cuvânt Alexandra Vucsina-Valla.

„Suntem în favoarea corectitudinii, bineînțeles, și față de șoferi”

Raportul mai spune că distanța dintre limita de viteză și dispozitivul de măsurare provoacă discordie. Criticile vin din partea executivului, adică chiar a poliției.

Aceștia ar fi semnalat deja la Asfinag că radarul este prea aproape de limita de 80 km/h. „Suntem în favoarea corectitudinii, bineînțeles, și față de șoferi”, a declarat un oficial citat. Cu toate acestea, până în prezent, contestația nu a adus niciun rezultat.

Pentru automobiliștii afectați, nu mai este nimic de făcut decât să reducă viteza din timp. Reconstrucția generală a nodului rutier este prevăzută să dureze până în luna octombrie a acestui an. Rămâne de văzut câți șoferi vor fi amendați până atunci.

The post Austria, radarul care amendează 3.000 de șoferi zilnic, și poliția e nemulțumită: „Vrem corectitudine și față de șoferi” appeared first on Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code