Stiri din Austria

Canabis la volan? Austria ia în calcul stabilirea unei valori limită în cazul conducerii unui vehicul

Limită legală canabis volan Austria

Ştiri Austria – Limită legală de canabis la volan? În Ministerul Transporturilor al lui Leonore Gewessler (Verzi), se ia în considerare stabilirea unei valori limită pentru ingredientul activ de canabis (THC) în cazul conducerii unui vehicul. Potrivit unui raport al revistei de știri „Profil”, se lucrează la un proiect de lege – similar cu limita de 0,5 pe mil pentru alcool.

>>> Este Austria pregătită să legalizeze canabisul? „Oamenii au voie să decidă dacă trăiesc, dar nu pot decide dacă să fumeze un joint”

Un proiect de lege pe care Ministerul Transporturilor vrea să-l examineze stârnește în prezent discuții în Austria. Este planificat ca în viitor să fie legal să conduci o mașină chiar și după consumul de canabis. Ceea ce nu înseamnă să fumezi un joint și apoi să ai voie să te urci în mașină. Acest regulament este destinat să țină cont mai mult de faptul că în cazul consumului de canabis, acesta poate fi dovedit mult timp după ce a fost efectiv consumat. Deși consumatorul nu mai este considerat „în stare de ebrietate” sau restricționat în capacitatea de a conduce. 

Limită legală de canabis la volan? Respingere clară din partea Ministrului de Interne

Ministerul de Interne a respins hotărât aceste planuri. Ministrul de Interne, Gerhard Karner,(ÖVP) vrea chiar să declare terminată dezbaterea: „ Mai mult control și o respingere clară a acestei fantezii”, spune el despre „propunerile de liberalizare a drogurilor din partea departamentului de transport”.

>>> Cursele de mașini stradale, o problemă tot mai mare în Austria. Dezbateri aprinse după un accident MORTAL pe străzile Vienei

Și mai departe: „ În ultimii doi ani, polițiștii au descoperit pe drum mai mulți șoferi drogaţi decât oricând. Pe de o parte, vom menține această presiune ridicată de control în viitor. Şi, pe de altă parte, ne dorim să introducem posibilități poliției de a identifica rapid astfel de șofer”, explică Karner. „Consumul de canabis este ilegal, astfel că nu poate fi legalizată conducerea după condumul de canabis”, a mai spus ministrul.

În mari părți ale Europei, o limită a fost de multă vreme normalizată, inclusiv în țările care nu au legalizat complet canabisul. În Germania există o limită de un nanogram de THC pe mililitru de sânge, în Danemarca și Franța este de două, în Elveția trei nanograme și în Portugalia șase.

Sursa: Kurier, ZiarulRomanesc.at

Postarea Canabis la volan? Austria ia în calcul stabilirea unei valori limită în cazul conducerii unui vehicul a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code