Stiri din Austria

Deși a avut pierderi de sute de milioane de euro în ultimul an, Wizz Air achiziționează încă 75 de aeronave noi

Știri Ungaria: Wizz Air a negociat cu Airbus achiziţionarea a 75 de aeronave model A321neo noi, majoritatea avioanelor urmând să intre în posesia companiei aeriene în anii 2028-29, a transmis compania, luni, către agenţia ungară de presă MTI.

Potrivit comunicatului, achiziţia a 75 de aeronave model A321neo noi reprezintă încă un pas către realizarea planului anunţat anterior, potrivit căreia Wizz Air doreşte ca până la sfârşitul deceniului să îşi tripleze dimensiunea flotei şi să opereze 500 de aeronave.

Citește și: Ungaria, Ministerul Justiţiei a iniţiat investigarea companiei Wizz Air, în urma numărului foarte mare de plângeri ale călătorilor

Wizz Air achiziționează încă 75 de aeronave noi

Datorită soluţiilor moderne de tehnologie de aviaţie, noile aeronave A321neo înseamnă şi beneficii semnificative în privinţa protecţiei mediului, întrucât acest model are emisii de zgomot cu aproximativ 50% mai mici, consumă cu 20% mai puţin combustibil şi emite cu 50% mai puţini oxizi de azot, se subliniază în comunicat.

József Váradi, directorul general al Wizz Air, a declarat, în comunicat, că modelul ultra-low cost al companiei aeriene şi aeronavele Airbus A321neo, care sunt lidere de piaţă, creează o bază solidă pentru creşterea Wizz Air din următorul deceniu.

În prezent, Wizz Air operează o flotă formată din 165 de aeronave Airbus A320ceo, A321ceo, A320neo şi A321neo, cu o vârstă medie de mai puţin de cinci ani. În 2030, numărul aeronavelor companiei aeriene va ajunge la 500.

Pierderi de sute de milioane de euro

Compania aeriană ungară low-cost WizzAir a încheiat anul fiscal 2021/2022 (care s-a încheiat în luna martie a acestui an) cu o pierdere de 642,5 milioane de euro, după o pierdere de 576 milioane de euro în anul precedent, veniturile sale dublându-se faţă de anul precedent, la peste 1,66 miliarde de euro, faţă de 739 de milioane de euro în anul trecut.

În cel mai recent an financiar al său, WizzAir a transportat 27,1 milioane de pasageri, comparativ cu 10,2 milioane de pasageri în anul precedent.

surse: MTI, ZiarulRomanesc.at

Postarea Deși a avut pierderi de sute de milioane de euro în ultimul an, Wizz Air achiziționează încă 75 de aeronave noi a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code