Stiri din Austria

Creșterea economică a Austriei este peste media UE, numărul de șomeri este mult sub nivelul anului trecut

În prezent, creșterea economică a Austriei este puternică, iar rata șomajului este mult sub nivelul din anul precedent. Cu toate acestea, abia în octombrie se va afla dacă șomajul va crește mai mult decât de obicei din motive sezoniere.

Însă ”prognoza pentru 2023, care în prezent se situează încă la o creștere economică de 1,5%, probabil că nu se va menține”, se așteaptă ministrul Muncii și Afacerilor Economice, Martin Kocher (ÖVP). Pentru că „se poate vedea deja o încetinire mai puternică”, a declarat el marți presei austriece.

Creșterea economică a Austriei, peste media UE

Creșterea economică a Austriei este în continuare peste media UE, iar indicatorul economic săptămânal este, de asemenea, mai mare decât în aceeași săptămână a anului trecut.

Dar actuala creștere a prețurilor la energie este „amenințătoare” atât pentru gospodării, cât și pentru companii, a spus Kocher.

Discuții intense privind reforma asigurărilor de șomaj

Discuțiile privind o reformă a sistemului de asigurări de șomaj sunt în prezent intense, cu discuții „aproape zilnice” la toate nivelurile. Sunt controversate posibilele trepte în ceea ce privește cuantumul indemnizațiilor de șomaj, posibilitățile de venituri suplimentare, dar și măsurile de politică activă pe piața muncii.

În orice caz, este vorba despre schimbări structurale pe termen lung. Acestea vor intra în vigoare cel mai devreme în vara anului 2023.

În prezent, 300.000 de șomeri în Austria

Potrivit cifrelor Ministerului Muncii, 300.547 de persoane nu au în prezent un loc de muncă. Dintre care 235.073 sunt șomeri și 65.474 în formare profesională. Acest lucru înseamnă că în statistici sunt înregistrate cu 8 884 de persoane mai puține decât acum două săptămâni, adică la sfârșitul lunii august.

Numărul cursurilor de formare a crescut semnificativ în ultimele două săptămâni. Kocher se așteaptă la o nouă creștere după vacanța de vară.

Există 5.943 de persoane preînregistrate pentru muncă de scurtă durată, cu puțin mai puține decât la sfârșitul lunii august. În același timp, Kocher remarcă un nivel ridicat de interes pentru această măsură.

Situația de pe piața muncii este „în mod aproape surprinzător, încă foarte bună”, a spus Kocher. Marea incertitudine din economie nu a avut încă un impact. Pe de o parte, companiile știu de pe urma crizei Corona că trebuie să își păstreze personalul calificat. Pe de altă parte, au rămas rezervele din primul semestru foarte bun.

surse: vienna.at, ZiarulRomanesc.at

Postarea Creșterea economică a Austriei este peste media UE, numărul de șomeri este mult sub nivelul anului trecut a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code