Flux-stiri

Cercetătorii au asociat consumul de cofeină cu un risc redus de a dezvolta Alzheimer cu 60%. Ce efecte benefice poate să aibă

  • Cercetătorii au asociat consumul de cofeină cu un risc redus de a dezvolta Alzheimer cu 60%.
  • Cofeina în exces poate agrava stările de anxietate și atacurile de panică.
  • C. Zugravu, nutriționist: „Cafeaua protejează ficatul, rinichii și are efect anti-cancer”.

Cafeaua este unul dintre cele mai populare și apreciate băuturi din lume, și nu este doar un simplu stimulent, ci și un instrument care contribuie la menținerea sănătății. Mai exact, cercetătorii au asociat  consumul de cofeină cu un risc redus de a dezvolta Alzheimer cu 60%. În plus, consumul moderat de cafea a fost legat de o reducere a riscului de a dezvolta boli cronice, cum ar fi diabetul, cancerul și bolile cardiovasculare.

„Dacă am descoperi că este bună cafeaua sau orice altceva în a ne reduce riscul cu 60%, cred că ne-am apuca cu toții să bem cafea. Reducerile sunt mult mai mici și sub mare semn de întrebare. Cu toate acestea, cafeaua face bine. S-au aglomerat în ultime vreme studii pe cafea, care au arătat inclusiv o lungire a speranței de viață”, a explicat Corina Zugravu, medic nutriționist, la Aleph News.

Citește și

The post Cercetătorii au asociat consumul de cofeină cu un risc redus de a dezvolta Alzheimer cu 60%. Ce efecte benefice poate să aibă appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita




Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code