Flux-stiri

UMF Iași este pe podiumul unei competiții inițiate de Stanford University. La acest concurs au participat peste 140 de echipe

  • La această competiție au participat peste 140 de echipe din întreaga lume.
  • Din România s-au înscris opt echipe.
  • Studenții au început acest proiect în aprilie, când au primit o bază de date cu pacienți oncologici.

Patru studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, specializarea Medicină Generală, aduc României premiul „Top Student Team” în cadrul competiției Women in Data Science (WiDS) Datathon2024 Challenge 2. La această competiție au participat peste 140 de echipe din întreaga lume, dintre care opt din România.

„Sunt patru studenți din anul II la Medicină Generală, extrem de talentați și care au răspuns acestei provocări lansate de Stanford University. Este o provocare într-un context mai larg, legat de accesul echitabil la servicii de sănătate și centrat pe provocările pe care le pot aduce problemele de sănătate asupra femeii. Este vorba de paciente cu neoplasm de sân și acești studenți au lucrat pe un set de date oferit de cei de la Stanford University pentru a evalua și prognostica accesul la serviciile de sănătate”, a explicat Ionuț Nistor, coordonator CTT Mavis, UMF Iași, la Aleph News.

Citește și

The post UMF Iași este pe podiumul unei competiții inițiate de Stanford University. La acest concurs au participat peste 140 de echipe appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita




Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code