Flux-stiri

Israelul a ajuns pe lista rușinii a ONU. Netanyahu este acuzat că încalcă drepturile copiilor

  • Israelul și Hamas sunt acuzați de ONU că încalcă drepturile copiilor.
  • Rusia, Afganistan, Myanmar, Somalia, Siria, Yemen mai sunt trecuți.
  • Hezbollah a lansat mai multe drone din Liban asupra Israelului.

Israelul, Hamas și Jihadul Islamic Palestinian au fost adăugate pe așa-numita „listă a rușinii” a Națiunilor Unite, care este atașată unui raport anual publicat de biroul secretarului general al ONU, Antonio Guterres, care documentează presupuse încălcări ale drepturilor copiilor în conflictele armate, stârnind indignare în Ierusalim. Este pentru prima dată când Israelul și Hamas sunt incluse pe această listă, alăturându-se Rusiei, Statului Islamic, Al-Qaeda, Boko Haram, Afganistanului, Irakului, Myanmarului, Somaliei, Siriei și Yemenului. Israelul este considerat a fi prima țară democratică inclusă pe listă. Anul trecut, Rusia a fost adăugată pe listă pentru prima dată din cauza tratamentului aplicat copiilor în războiul împotriva Ucrainei.

Va fi o presiune suplimentară pe Israel, dar și pe Hamas să accepte un acord de încetare a focului. Ultima variantă negociată de Statele Unite, Egipt și Qatar a fost aprobată, cel puțin în anumiți termeni, de către Israel. De aproape 10 zile Hamas are propunerea, dar nu a dat un răspuns oficial până în acest moment. Încă sunt discuții și tensiuni, dar și presiuni din partea mediului internațional.

De asemenea, Israelul are presiuni și din partea Curții Internaționale de Justiție unde există un proces și tot mai multe țări se alătură acestui proces, de exemplu din Europa, Spania și Belgia s-au alăturat procesul intentat de Africa de sud. Israelul, de asemenea, este sub presiune internațională și vedem demonstrații în majoritatea capitalelor occidentale, dar nu numai. Deci este clar că aceasta este soluția, însă până la găsirea unei soluții de pace Israelul a bombardat noaptea trecută mai multe porțiuni din Gaza unde se ascund teroriști. Din păcate, teroriștii Hamas preferă să se ascunde în școli sau spitale ceea ce duce la foarte multe victime conform Ministerului Sănătății din Gaza (ar fi aproape 37.000 de victime). Israelul spune că a eliminat în schimb 15.000 de teroriști Hamas.

Cu toate acestea, pierderile sunt destul de mari de ambele părți, dacă vorbim și la Israel unde aproximativ 300 de militari și-au pierdut viața de la începutul acestei operațiuni după 7 octombrie. Pe 7 octombrie 1200 de israelieni au fost uciși, alți 256 răpiți, dintre care 125 încă sunt ostatici în mâinile Hamas. Israelul se pregătește pentru luptă pe mai multe fronturi, nu doar în Gaza. Are cel puțin 6 brigăzi, ceea ce înseamnă aproximativ 25.000 de militari în nord la granița cu Libanul, unde milițiile Hezbollah controlate de Iran lansează rachete asupra Israelului.

Am văzut inclusiv în această dimineață mai multe alerte în zona de nord a Israelului, dar sunt unități mobilizate și la granița cu Siria și Irak ,unde la fel miliții șiite controlate de Iran pun presiune și lansează rachete împotriva localităților israeliene. Este presiune mare pentru acest acord de încetare a focului, care ar mai liniștit din tensiunile în regiune.

The post Israelul a ajuns pe lista rușinii a ONU. Netanyahu este acuzat că încalcă drepturile copiilor appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Mihalașcu Diana


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code