Flux-stiri Economice Medicale

Clădire nouă la OncoHelp, în Timișoara, pentru pacienții bolnavi de cancer. Cazare gratuită pentru cei care fac radioterapie

La Timișoara a fost inaugurat noul ambulatoriu de radioterapie de la Centrul de Oncologie OncoHelp. O investiție de peste 2,2 milioane euro, o clădire nouă, cu două etaje, cu o suprafață totală de 2130 metri pătrați.

Ambulatoriul va deservi pacienți din partea de Vest a țării, dar și din județe mai îndepărtate. Sunt oferite servicii de radioterapie, dar și posibilități de cazare – în camere cu două sau trei paturi și baie proprie, oferind astfel condiții hoteliere de excepție, în mod gratuit, pentru 48 de pacienți. Aceștia vor beneficia și de 3 mese/zi, tot în regim gratuit.

Conform reprezentanților Centrului de Oncologie OncoHelp din Timișoara, cazarea pacienților care se află în curs de radioterapie, cu domiciliul în alte localități, și cu posibilități modeste de cazare în Timișoara a fost unul din motivele importante care au condus la realizarea ambulatoriului de radioterapie. Clădirea nouă se află la arealul Centrului OncoHelp, de pe strada Porumbescu.

„Cancerul evoluează continuu și nu se oprește în perioada carantinei. Studii serioase din literatura de specialitate arată o creștere semnificativă a mortalității prin cancer în anul 2020. Cancerul rămâne și azi ”împăratul tuturor bolilor”, cu peste 80.000 cazuri noi în România anul acesta și 50.000 decese, de 5 ori mai mult decât decesele cauzate de Covid-19.

Considerăm că menținerea unor servicii de calitate, efectuate la timp, pentru bolnavii de cancer rămâne o prioritate esențială. Am dezvoltat noul ambulatoriu de radioterapie într-o perioadă vitregă, supuși multor constrângeri financiare și logistice, cu convingerea că trebuie să continuăm această luptă.

Centrul de Oncologie OncoHelp este un spital permanent implicat în activitatea de educare a tinerilor specialiști. Aici se formează viitorii medici de la Universitatea de Medicină și Farmacie, dar și viitorii fizicieni medicali de la Universitatea de Vest. De aceea am considerat important să avem alături de noi la această inaugurare pe cei doi rectori ai acestor prestigioase instituții academice, Prof. Dr. Octavian Crețu și Prof. Dr. Marilen Pirtea, cărora le suntem foarte recunoscători pentru colaborarea strânsă din ultimii ani. Am fi vrut să invităm mulți alți apropiați, sponsori, colegi, colaboratori, la acest eveniment aniversar dar din motive evidente nu am putut să o facem.Mulțumim sponsorilor care au înțeles importanța demersului nostru și au contribuit de-a lungul anilor la dezvoltarea acestui spital” a spus conf. univ. dr. Șerban Negru – președinte al Asociației OncoHelp.

Construcția noului ambulatoriu de radioterapie a început în luna mai 2019, fiind finalizată în noiembrie 2020. În noul ambulatoriu sunt integrate cabinetele medicale în regim de policlinică – specialitatea Radioterapie: la parter, pe o suprafață de 468 mp va funcționa zona de recepție, sala de așteptare, și șapte cabinete medicale de specialitate – Radioterapie. Pe lângă acestea, la subsol – pe o suprafață de 567 metri pătrați – va funcționa camera de conturaj și planning al tratamentului prin Radioterapie, și o sală de curs. Etajele 1 și 2 (562 mp+ 533 mp) vor deservi ca zonă de cazare pentru 48 de pacienți, în camere cu două sau 3 paturi, cu baie proprie.

„Prin finalizarea și darea în folosință a acestui imobil am reușit să atingem două obiective importante cuprinse în planurile de dezvoltare ale Centrului de Oncologie Oncohelp. Unul dintre ele e reprezentat de mutarea ambulatoriului de radioterapie în “casă nouă”, într-un spațiu elegant și generos în care pacienții vor beneficia de îngrijire medicală în cele mai bune condiții. Un al doilea obiectiv, și poate cel mai important, este reprezentat de posibilitatea de a oferi sprijin pacienților din afara Timișoarei – prin cazarea gratuită a acestora pe întreaga durată a ședințelor de radioterapie de care beneficiază în cadrul spitalului nostru” a spus dr. Valeriu Borugă – manager general al Asociației OncoHelp.

La evenimentul de inaugurare au participat, ca invitați, prof. univ. dr. Octavian Crețu – Rector al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea – rector al Universității de Vest din Timișoara, conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu – prorector al Universității de Vest Timișoara.

Leontiuc Marius – folosim surse în informarea noastră pe care le arătăm pe pagina noastră de surse

(Visited 8 times, 1 visits today)

Hits: 85

Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code


Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete