Română Anchete

Corupția de la Arad- Episodul 1. Agentul Turcea Ioan scăpat de zeci de plângeri penale prin NUP

Agent în cadrul penitenciarului Arad, mulți ani (cel puțin până în 2017), în prezent pensionar de lux, aplicând bătăi deținuților sub diverse pretexte, Turcea ioan (foto) este scăpat de răspundere penală de fiecare dată. Am asistat la una dintre bătăile crunte aplicate de către Turcea Ioan unui deținut pe nume Nechita Ionuț în cursul anului 2016 în luna martie într-o cursă de transfer Craiova – Arad. Sesizasem atunci inclusiv pe domnul Tudorel Toader Ministrul Justiției, Corpul de Control al Guvernului, Parchetul Tribunalului Arad, foarte multe instituții care pe rând și-au declinat competența în favoarea ANP. ANP a respins sesizările pe motiv că nu l-am filmat pe agent. Deținutul Nechita nu a fost dus la serviciul de medicină legală iar eu am fost avertizat de colegii acestui individ că ar fi bine să-mi țin gura.

Nu am avut liniște, mult timp m-au urmărit imaginile în care Turcea Ioan scotea dinții lui Nechita Ionuț în timp ce duba se deplasa la ieșirea din Penitenciarul Bariera Vâlcei Craiova într-o zi de primăvară în 2016, folosind o cătușa în mână cu care lovea pe deținut. Motivul bătăii a fost pentru că deținutul avusese un atac de panică. Toți decidenții ANP au încercat să ascundă acest caz. În parte au reușit. Dar pe parcursul publicării episoadelor vom prezenta înscrisuri care vor arăta cine este Turcea. De ce un angrenaj de funcționari, magistrați și polițiști au apărat un funcționar presupus bătăuș cu studii medii. Judecătorul delegat de la Penitenciarul Arad a respins și el sesizarea pe motiv că eu nu am nici o probă materială împotriva atâtor declarații. Astfel am dorit să văd de ce un funcționar public beneficiază de așa imunitate, și am aflat. Peste 50 de plângeri și sesizări penale, contencioase,… împotriva acestui posibil torționar au fost clasate de procurorii arădeni și autoritățile statului, sub influențe de la Consiliul Județean și persoane politice.

Informația pe care o dezvăluim în acest episod este tocmai acest număr impresionant de respingeri ale anchetelor, majoritatea din momente incipiente. Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad deține multe clasări pentru fapte foarte grave, soluții date împotriva unor vaste materiale probatorii, același lucru produs și în Parchetul Judecătoriei Arad.

În majoritatea anchetelor, deținuții reclamau agentul sub porecla „cercelatul”, procurorii nu ofereau în rezoluție numele funcționarului. Vom expune tot acest mecanism de protecție al agentului care practic făcea „treaba murdară” din sistem, sistemul asigurându-i imunitate. Vom prezenta cum cazul Floyd este prea mic în gravitate față de atrocitățile descrise de deținuți atribuite acestui individ pe care eu am avut curajul să-l înfrunt în justiție până la un moment dat când procurorii arădeni mi-au spus că nu am nici o șansă chiar dacă dovedsc tot probatoriul, deoarece „serviciile îi asigură spatele, cineva trebuie să facă ordine și în acest fel”.

Când CONTACTNEWS a prezentat în parte cazul, a existat o agitație pe moment, însă apăruse revolta din penitenciare, când Turcea a fost repus în frontul combatanților. Deși la Penitenciarul Arad nu a existat niciodată revoltă, în noaptea când s-a intervenit în forță au fost bătuți deținuții „mai tari în clanță”. Bătăi aplicate de 3 mascați cu creierul limitat și desigur eroul nostru. Adulți care erau snopiți în bătaie noaptea, plângând ca niște copii și băgați în dube de transfer ca să nu poată fi anunțate familiile. Unul din cazurile acestor abuzuri oribile a fost detaliat ca mecanism de avocata Maria Vasii la emisunile Realitatea TV din 2016 (https://www.realitatea.net/stiri/actual/hoandra_5dcc9238406af85273d46109).

Cei care ați fost victime ale acestor abuzuri puteți prezenta detalii pe newsnet.ro, noi vom prelua materialele în acest serial. Toți care au interes pentru anchetă, să distribuie articolele pentru că în fiecare săptămână vom prezenta detalii de foc. Acest serial va zgudui tot sistemul din județul Arad, o corupție tolerată de toate structurile statului va fi dezbrăcată până la ultimul detaliu.

Cei care ați crezut că vor fi îngropate în uitare abuzurile săvârșite împotriva voastră, v-ați înșelat. Trăim într-un stat de drept. Unii ne-am corectat când am călcat legea alții nu s-au corectat, dar nu există păcat care să nu fie dat în vileag. Dreptatea strălucește la urmă, și pentru că dreptatea strălucește vă invit să ne rugăm pentru cei care au avut de suferit momente cumplite din mâna acestui protejat care probabil după dezvăluirile care vor urma săptămânal nu va mai fi un cetățean liber. Asemenea personaje pot fi în stare de orice, am mai asistat la jurnaliști pedepsiți de mafie. De data aceasta mafia nu câștigă, mafia va fi deferită justiției.

Marius Leontiuc – senior editorGazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 2 times, 1 visits today)

Hits: 145

Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code


Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete