Anchete Editoriale Flux-stiri

Este weekend, din nou locuitorii din Dumbrăvița și Zona Modern terorizați de mirosul de cauciuc

Între locuitoriii Timișoarei și comunei Dumbrăvița apare o mare nedumerire: cum este posibil ca într-un stat UE o fabrică să-i poată teroriza cu miros chimic de cauciuc? sau cum a putut răsării între zone rezidențiale o uzină chimică?

Mirosul de la Continental invadează casele Timișorenilor și comunelor limitrofe (Dumbrăvița, Giarmata Vii) precum Rusia Ucraina, fără să  fie întrebați și resemnați privesc cum justiția, aceea corectă, a dat câștig Continental Automotive chiar în contradictoriu cu spitalele. Ei sunt judecătorii cinstiți care nu au luat mită, Nuuuuuu ! Față de dezvăluirile noastre, noi am primit avertisment , „dacă nu încetați cu anchetele asupra Continental Automotive veți răspunde în fața justiției și nu numai”. Toată lumea trebuie să stea drept, să inhaleze mirosul și să se resemneze, „că ei asigură locuri de muncă”, cui ? mie? celor care trebuie să sufere miros? Într-adevăr compania a investit milioane de euro în filtre, doar că în weekend muncitorii le opresc și deschid ferestrele fabrici, ca să se „aerisească”, că și ei „sărmanii”, mai bine sacrifică zonele noastre decât să tot inhaleze fum și gaze, dar nu-i obligă nimeni să lucreze acolo.

E weekend, DSP gată repede ziua, Garda de Mediu nici nu se sinchisește să ne răspundă la sesizări, în weekend când aceste instituții nu lucrează, orașul e terorizat. Cum este posibil? Răspunsul este simplu: corupția a penetrat sistemul de stat până la DNA. Dacă DNA ar funcționa, Continental Automotiva nu ar avea aviz de funcționare, pentru că nu ar fi posibil un act emis în fals de conformitate (avizul de mediu, procese verbale,…), pur și simplu activitatea chimică în oraș ar fi întreruptă. Dar pentru că există corupție imensă și fotoliul de primar al municipiului este ocupat de o persoană care nu a avut domiciliu în Timișoara  la alegeri, persoană care a închis Grădina Zoologică tocmai pentru a nu se vedea efectul Continental Automotive, doar vin din aceeași țară. De fapt, mirosul de cauciuc ars cu care suntem terorizați zilnic la Timișoara în zonele UMT, Modern, Lipovei, Tipografilor, Dumbrăvița, Giarmata Vii, este mirosul corupției. Corupția e în floare la Timișoara cu mirosul ei care a pătruns și prin sălile Tribunalului și i-a îmbătat pe magistrați care nu mai pot da o decizie de încetare a activității Continental Automotive. Așa vedem noi, poate că nu avem dreptate, un lucru este cert, miroase cumplit în Dumbrăvița și singurii care sunt „notificați” cu repercusiuni, suntem noi presa, noi suntem de vină că scriem.

 

Și mai știm

Mihai Vidjean

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 10 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean -autor articole
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code