Flux-stiri

Inflația în Zona Euro a crescut pentru prima dată în acest an. Analist: „Este o inflație foarte mică atunci când ne raportăm la ce se întâmplă în România”

  • Inflația de bază, excluzând energia și alimentele, a accelerat de la 2,7% la 2,9%.
  • BCE este așteptată să adopte o abordare mai prudentă în reducerea ratei dobânzilor.
  • E. Ducă: „Este posibil să existe creșteri de prețuri și în domeniul serviciilor”.

Inflația în Zona Euro a crescut la 2,6% în luna mai, marcând astfel prima creștere din acest an. Îngrijorările cu privire la ritmul viitoarelor reduceri ale ratelor dobânzilor de către Banca Centrală Europeană, nu au întârziat să apară.

Ce factori au contribuit la creșterea neașteptată a inflației în Zona Euro în luna mai?

„Este o creștere ușoară. Sunt elemente care pun la îndoială trendul din ultimele luni, de reducere a inflației în Zona Euro. Fiind vorba despre date estimative, nu există indicații asupra sectorului care a influențat această creștere, deși se crede că este vorba despre sectorul serviciilor”, a declarat Emilian Ducă, analist economic, pentru Aleph News.

Cum va reacționa Banca Centrală Europeană la această creștere a inflației?

„Reacția a apărut. A avut loc o reducere a ratei dobânzii la nivelul Zonei Euro. Se așteaptă, cel mai probabil, o confirmare a acestui trend. Este o inflație foarte mică atunci când ne raportăm la ce se întâmplă în România”, a adăugat acesta.

The post Inflația în Zona Euro a crescut pentru prima dată în acest an. Analist: „Este o inflație foarte mică atunci când ne raportăm la ce se întâmplă în România” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Lupea Briana


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code