Flux-stiri

Biden a avertizat Israelul să nu atace Libanul. Poate fi evitată escaladarea războiului?

  • SUA și Franța au avertizat Israelul să nu atace gruparea Hezbollah din Liban.
  • Iranul ar putea interveni și declanșa un război regional, dacă Israelul atacă Libanul.
  • Hamas nu a răspus încă la oferta de pace a Israelului.

Administrația Biden a avertizat Israelul în ultimele săptămâni să nu intervină terestru în Liban, împotriva grupării Hezbollah, deoarece ar putea declanșa o reacție din partea Iranului iar conflictul actual s-ar transforma într-un război regional, a declarat un oficial american pentru Axios. Între timp, generalul maior Ori Gordin, comandantul comandamentului de nord al Israelului a declarat că armata este gata pentru un război cu Libanul.

În timp ce se așteaptă răspunsul Hamas la propunerea de acord de încetare a focului acceptată deja de Israel, un alt conflict este pe cale să izbucnească, la nord, între Israel și gruparea Hezbollah din Liban.

Cum poate fi evitată escaladarea războiului?

Aseară, o rachetă a căzut pe un mall dintr-o localitate din nordul Israelului. Atacurile Hezbollah s-au intensificat în această săptămână după ce Ministrul iranian a fost în Liban. În acest moment, Israelul are 12 brigăzi. Weekend-ul trecut a făcut un exercițiu de protecție civilă în cazul unui război în nord. Comandantul a spus că armata este pregătită. SUA și Franța fac presiuni pentru ca Israelul să nu atace terestru.

The post Biden a avertizat Israelul să nu atace Libanul. Poate fi evitată escaladarea războiului? appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Jipa Florin


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code