Flux-stiri

Iohannis, despre proiectul legilor securităţii naţionale: „Noi avem anumite legi pe domeniul securităţii naţionale care au fost făcute la începutul anilor ’90”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat drespre proiectele de lege care vor modifica legislaţia în domeniul securităţii naţionale, că este o eroare majoră faptul că au fost scurse în mass-media, deoarece momentan este vorba doar de nişte drafturi, iar ele vor fi dezbătute în Guvern, CSAT, Parlament.

„Personal, mă voi îngriji ca acolo unde draftul nu a avut o formă corespunzătoare timpurilor noastre să fie corectat”, spune Klaus Iohannis despre proiectul legilor securităţii naţionale. El afirmă că este un prim draft, care va fi modificat.

„Noi avem anumite legi pe domeniul securităţii naţionale care au fost făcute la începutul anilor 90, când democraţia a fost nouă, s-a încercat să se construiască instituţii moderne, europene, care respectă drepturile cetăţenilor, însă, în timp, lucrurile trebuie adaptate contextului. Pentru asta a fost întocmit un proiect. Acum ne aflăm în faza în care avem primul draft. Acesta nu e destinat publicului larg, ci urmează să fie analizat de guvern, de CSAT, apoi de Parlament. Cineva – şi ştim cine – a considerat că e bine să-l dea pe surse. Este o eroare majoră, fiindcă oamenii sunt îngrijoraţi, cu toate că avem un prim draft”, spune Klaus Iohannis.

Şeful statului afirmă că „nu-şi doreşte nimeni o restauraţie a vechii securităţi sau o încălcare a drepturilor cetăţeneşti”.

„Astea sunt nişte speculaţii care sunt pur şi simplu eronate. Eronată e şi scurgerea acestor prime forme către media. Personal, mă voi îngriji ca acolo unde draftul nu a avut o formă corespunzătoare timpurilor noastre să fie corectat. Aceste îngrijorări nu sunt necesare. Este un demers natural şi, în final, îmi doresc o legislaţie modernă”, adaugă Iohannis.

The post Iohannis, despre proiectul legilor securităţii naţionale: „Noi avem anumite legi pe domeniul securităţii naţionale care au fost făcute la începutul anilor ’90” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code