Flux-stiri

Israelul se pregătește de război cu Libanul. Cât de gravă este situația de la graniță

  • Netanyahu a amenințat cu acțiuni militare împotriva Libanului.
  • Gruparea Hezbollah a rănit 11 israelieni într-un atac cu drone.
  • SUA poartă negocieri pentru detensionarea situației din regiune.

Nu s-a terminat conflictul din Gaza, dar Armata Israelului este gata să deschidă un nou front în Liban pentru a pune capăt atacurilor cu drone și rachete efectuate de gruparea Hezbollah. Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat că țara sa este pregătită pentru acțiuni intense de-a lungul frontierei.

Statele Unite au transmis un apel la calm, iar purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a precizat miercuri că sunt negocieri intense pentru a evita escaladarea conflictului.

Ce se mai aude de acordul de încetare a focului în Gaza și cât de gravă este situația în cazul Libanului?

Situația este foaret gravă pentru că zona s-a confruntat cu atacuri de luni de zile. Acestea au crescut după ce Ministrul de Externe al Iranului a fost în Liban. Ministrul israelian spunea că este momentul ca Libanul să fie distrus. În cazul în care nu se va ajunge la o soluție, armata din Israel este gata de război.

Ieri a avut loc o declarație a unui lider Hamas care a spus că organizația va lua în serios orice acord care include o încetare completă a ostilităților și retragerea din Gaza. Netanyahu a refuzat acest lucru până acum, iar negocierile continuă.

The post Israelul se pregătește de război cu Libanul. Cât de gravă este situația de la graniță appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Jipa Florin


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code