Flux-stiri

Ministrul Energiei: Furnizorii de energie nu au motive să nu aplice compensaţiile în facturi

Ministrul Energiei: Furnizorii de energie nu au motive să nu aplice compensaţiile în facturiMinistrul Energiei: Furnizorii de energie nu au motive să nu aplice compensaţiile în facturi

Furnizorii de electricitate şi de gaze naturale nu au motive să nu aplice compensaţiile în facturile pe care le emit pentru luna noiembrie, în condiţiile în care normele de aplicare a legii compensaţiilor au fost publicate pe 27 octombrie, a declarat luni ministrul Virgil Popescu, la Digi24.

Ministrul Energiei susţine că oamenii vor plăti pentru energie „în jurul valorilor de anul trecut”.

Conform Institutului Naţional de Statistică, în noiembrie 2021 gazele naturale s-au scumpit cu peste 49% faţă de noiembrie 2020, energia electrică cu 8% iar energia termică cu peste 10%.

În context, ministrul a spus că „ANRE va avea grijă” de clienţii furnizorilor care au ieşit din piaţă, aceştia urmând să fie preluaţi de un furnizor de ultimă instanţă (FUI). Tensiunile de pe piaţa gazelor naturale au determinat mai mulţi furnizori de gaze să reunţe a contracte, astfel că un număr semnificativ de clienţi au trebuie să fie preluaţi sau vor fi preluaţi de furnzorii de ultimî instanţă. la rândul lor, aceste companii au dificultăţi în a asigura cantităţile de gaze necesare clienţilor suplimentari, astfel că au averticzat că ar putea renunţa la statutul de FUI.

The post Ministrul Energiei: Furnizorii de energie nu au motive să nu aplice compensaţiile în facturi appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code