Stiri din Austria

Număr record de locuri de muncă vacante în Austria: peste 206.000, aprope dublu față de anul trecut

Număr record de locuri de muncă vacante în Austria: peste 206.000, aproape dublu față de anul trecut.

Numărul locurilor de muncă vacante în Austria a crescut la un nivel record în al doilea trimestru al acestui an, potrivit unui raport al biroului național de statistică, Statistik Austria, publicat vineri.

Citiți și: Bonus climatic Austria: cine nu a activat contul FinanzOnline va primi un voucher-hârtie de 500 de euro

Număr record de locuri de muncă vacante în Austria

Numărul locurilor de muncă vacante a crescut la 206,3 mii în al doilea trimestru, un nou record, potrivit biroului de statistică. Numărul locurilor de muncă vacante a fost de 138,6 mii în al doilea trimestru al anului trecut și a crescut în fiecare trimestru de atunci.

Mai mult de jumătate din locurile de muncă vacante, 124,8 mii, au fost în sectorul serviciilor. Sectorul manufacturier și sectorul public își împart restul cu 52,4 mii și, respectiv, 29,1 mii de locuri de muncă vacante.

Rata locurilor de muncă vacante, adică raportul dintre locurile de muncă vacante neocupate și numărul de persoane angajate, s-a situat aproape întotdeauna între 1 și 3% între 2009 și 2020, crescând la 4,8% în al doilea trimestru din 2022.

În al doilea trimestru, 131,9 mii de locuri de muncă vacante au fost raportate de companiile austriece la AMS (Arbeitsmarktservice Österreich).

Cu toate acestea, datele biroului austriac de statistică se bazează pe un sondaj realizat în rândul companiilor și, prin urmare, includ locuri de muncă pe care companiile nu le-au raportat la biroul de muncă.

The post Număr record de locuri de muncă vacante în Austria: peste 206.000, aprope dublu față de anul trecut appeared first on Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 2 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code