Stiri din Austria

A fost emis un decret pentru uciderea a doi lupi în Tirol, sunt acuzați că au mâncat 17 oi, o capră și un bou

Știri Austria – Decret pentru uciderea a doi lupi în Tirol – În Tirol, a fost emisă o decizie pentru împușcarea a încă doi lupi. A fost emisă o recomandare pentru împușcarea lupilor cu denumirile „108 MATK” și „121 FATK” .

Decret pentru uciderea a doi lupi în Tirol

Recomandarea în acest sens a venit din partea Consiliului de Administrație (Fachkuratorium). În Tirol, a fost emisă o decizie pentru împușcarea a încă doi lupi. După ce un consiliu de administrație a emis miercuri o recomandare pentru împușcarea lupilor cu denumirile „108 MATK” și „121 FATK”, decizia departamentului responsabil a fost acum emisă, scrie Kurier.at.

În decizie se precizează că lupii din trei subzone de vânătoare din orașele Tiroleze de Est Lavant, Tristach și Nikolsdorf pot fi „prinși” până pe 31 octombrie. Decizia va fi transmisă acum „persoanelor autorizate să vâneze și organelor de protecție a vânătorii” din zonele de vânătoare relevante, se arată în comunicat. Plângerile pot fi depuse în termen de patru săptămâni. Cu toate acestea, efectul suspensiv al oricărui recurs a fost respins.

Un alt lup cu probleme

Până acum, în Tirol, un „lup cu probleme” a avut un ordin de doborâre și anume „158 MATK”. Cu toate acestea, WWF a anunțat că va obiecta la acest lucru. În anul precedent, un ordin de eliminare a fost anulat de către instanța de contencios administrativ de stat din cauza unei plângeri a ONG-urilor. Animalul nu a fost ucis.

17 oi, o capră și un bou

Cei doi lupi care au fost acum autorizați pentru împușcare, o femelă și un mascul dintr-o populație italiană, au fost depistați în Lavant pe 24 iulie. 17 oi și o capră au murit. În plus, un bou a fost ucis pe Lavater Alm, „cu un grad mare de probabilitate” de către un lup, potrivit statului.

Subiectul lupilor și urșilor face furori în Tirol de câțiva ani și se încinge și în actuala campanie electorală de stat.

În ultima sesiune a parlamentului de stat înainte de vară, a fost luată o decizie cu majoritatea ÖVP și coaliția Verzilor care permite examinarea zonelor de pășunat. Manipularea animalelor trebuie definită în zone.

Opoziția votase împotriva ei în semn de protest. Cu doar un an în urmă, Consiliul de Administrație a fost înființat pentru a decide cum să se ocupe de animale.

O austriacă și un neamț au cumpărat 25.000 de hectare de pădure în România, cu scopul de a opri tăierile ilegale și a proteja natura sălbatică

Modificarea legii vânătorii

Cel mai recent, cel mai înalt candidat al ÖVP și președintele partidului Anton Mattle a descoperit lupul ca subiect de campanie electorală și l-a declarat o „prioritate supremă”.

El a anunțat că vrea să modifice legea vânătorii. Vânarea nu trebuie sa mai fie reglementată printr-o decizie, ci prin ordonanță. De asemenea, ar desființa Consiliul de Administrație „ca unitate intermediară” pentru că „nu mai este necesar din cauza ajustării legii vânătorii”, a spus Mattle.

Tirolul de Est: Gulere electrice pentru oi. Cum vor crescătorii să îşi protejeze animalele de atacurile lupilor

The post A fost emis un decret pentru uciderea a doi lupi în Tirol, sunt acuzați că au mâncat 17 oi, o capră și un bou appeared first on Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 2 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code