Flux-stiri

Oamenii de știință au creat o baterie reîncărcabilă, fabricată integral din alimente. Cum funcționează dispozitivul

  • Prototipul dispozitivului prezentat într-un nou studiu funcționează la o tensiune inofensivă de 0,65 volți și furnizează un curent de 48 de microamperi timp de 12 minute.
  • Construită dintr-o listă variată de ingrediente, aceasta este prima baterie reîncărcabilă funcțională care poate fi servită ca o gustare.
  • Cărbunele activat, folosit adesea pentru tratarea intoxicațiilor, este inclus pentru a crește conductivitatea electrică.

Oamenii de știință continuă să facă progrese în domeniul electronicii care poate monitoriza și trata în siguranță sănătatea noastră. Ei au creat un nou tip de baterie reîncărcabilă care ar putea ajuta în acest domeniu. Fabricată din substanțe complet comestibile, aceasta se poate dizolva în siguranță în stomac, scrie ScienceAlert.

Prototipul dispozitivului prezentat într-un nou studiu funcționează la o tensiune inofensivă de 0,65 volți și furnizează un curent de 48 de microamperi timp de 12 minute – în intervalul necesar pentru a oferi o sursă de alimentare pentru micile dispozitive electronice.

Utilizările potențiale viitoare variază de la circuite și senzori comestibili care pot monitoriza condițiile de sănătate până la alimentarea senzorilor pentru monitorizarea condițiilor de depozitare a alimentelor”, spune autorul principal Mario Caironi, cercetător în domeniul electronicii moleculare la Institutul Italian de Tehnologie. În plus, având în vedere nivelul de siguranță al acestor baterii, ele ar putea fi utilizate în jucăriile pentru copii, unde există un risc ridicat de ingerare”.

Construită dintr-o listă variată de ingrediente, aceasta este prima baterie reîncărcabilă funcțională care poate fi servită ca o gustare. Printre componentele sale se numără vitamina riboflavină pentru anodul bateriei (capătul negativ” al acesteia) și suplimentul quercetin ca și catod (capătul pozitiv”). Electrolitul (care generează încărcătura electrică) este realizat dintr-o soluție pe bază de apă, iar separatorul (care previne scurtcircuitele) este realizat din nori, alga pe care o găsiți la restaurantele de sushi.

Cărbunele activat, folosit adesea pentru tratarea intoxicațiilor, este inclus pentru a crește conductivitatea electrică, în timp ce contactele externe care transferă electricitatea către un alt dispozitiv sunt confecționate din ceară de albine, conectată la aur decorativ de calitate alimentară.

Această baterie își menține încărcarea de-a lungul a zeci de cicluri, deși trebuie să se afle în afara corpului pentru a fi reîncărcată. Prototipul creat aici are o dimensiune de aproximativ un centimetru pătrat (0,155 de inci pătrate), dar echipa lucrează deja la fabricarea unei baterii mai mici.

De fapt, dezvoltăm deja dispozitive cu o capacitate mai mare și reducem dimensiunea totală”, spune Caironi. Aceste dezvoltări vor fi testate în viitor și pentru alimentarea roboților moi comestibili.”

Citește și

The post Oamenii de știință au creat o baterie reîncărcabilă, fabricată integral din alimente. Cum funcționează dispozitivul appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code