Stiri din Austria

Parcarea în Viena: unde, cât timp și cu ce costuri poți parca fără să iei amendă

Parcarea în Viena. Începând din martie 2022, în zona urbană Viena există unui sistem de zone de staţionare pe termen scurt, existent aproape în orice sector, interconectat, cu plată. Parcarea este posibilă numai cu un bon de parcare sau cu „sticker de parcare” pentru rezidenţi. ”Este un motiv bun să coborâţi din maşină şi să luaţi mijloacele de transport în comun”, scrie wien.info
Fie pentru vizitarea obiectivelor turistice sau cumpărături, fie pentru luarea mesei la restaurant, cu metroul, tramvaiele şi autobuzele liniilor de transport vieneze (companiile de transport municipale) veţi ajunge la destinaţie repede şi în siguranţă.

Citiți și: Mercedes de 500.000 de euro parcat pe trotuar în centrul Vienei, polițiștii nu i-au putut face nimic, nici măcar amendă

Parcarea în Viena: Zonele de staţionare pe termen scurt

Aproape în întreaga zonă urbană Viena, pentru zonele de staţionare pe termen scurt se aplică următoarele: 

  • disponibilitatea de luni până vineri, între orele 9:00 – 22:00 (cu excepţia sărbătorilor legale)
  • durata maximă de staţionare este de două ore
  • zonele de staţionare sunt vizualizate în Planul oraşului Viena

Pe străzile comerciale din Viena pot exista sisteme diferite de staţionare pe termen scurt , care sunt marcate suplimentar acolo. Vehiculele pe două roţi, cum ar fi motoretele şi motocicletele, nu sunt luate în considerare pentru sistemul de zone de staţionare pe termen scurt.

Citiți aici informațiile despre tarife: wien.gv.at/verkehr/parken/.

Bonurile de parcare şi parcarea cu aplicaţia Handyparken

Bonurile de parcare sunt disponibile pe suport de hârtie, dar şi electronic prin intermediul aplicaţiei Handyparken.

Puncte de vânzare pentru bonuri de parcare

  • Magazinele de distribuţie de ziare şi tutun
  • Automate de ţigări
  • Staţiile de alimentare cu combustibil
  • Oficii poştale
  • Birouri de vânzare a biletelor de la Wiener Linien (liniile de transport vieneze)
  • Automatele de bilete ale Wiener Linien (liniile de transport vieneze)
  • Centrele de informare turistice Viena

Preţ pentru 30 de minute: 1,10 €

În zonele de staţionare pe termen scurt, aveţi nevoie de un bon de parcare din primul minut de staţionare, de asemenea, şi pentru opriri scurte, cum ar fi pentru descărcarea bagajelor. Sunt disponibile şi bonuri gratuite de parcare de 15 minute, pe care le puteţi obţine la hotel, de la centrele de distribuţie a ziarelor, de la centrele de informare turistică sau, de asemenea, prin intermediul aplicaţiei Handyparken. Bonul de parcare gratuit de 15 minute nu poate fi combinat cu alte bonuri de parcare.

Bonul de parcare trebuie completat integral şi plasat într-un loc vizibil pe parbriz, în interior. În cazul în care se utilizează simultan mai multe bonuri de parcare, pe fiecare bon de parcare trebuie bifată aceeaşi oră de sosire.

Oaspeţii cu dizabilităţi fizice au nevoie de un permis de parcare conform paragrafului 29b din Codul Rutier 1960 (permis de parcare european) pentru a putea parca fără restricţii pe locurile pentru persoanele cu handicap şi în zonele de staţionare pe termen scurt din Viena. Acesta trebuie fixat într-un loc bine vizibil pe parbriz, în interiorul vehiculului. Acest lucru este valabil şi pentru persoanele cu handicap care fac parte din pasageri.

Vă rugăm să vă informaţi la locul de cazare cu privire la posibilităţile de parcare, respectiv să solicitaţi un card de parcare zilnic.

Parcare pentru rezidenţi

În toate districtele există locuri de parcare rezervate pentru rezidenţi, care NU pot fi utilizate nici dacă aveţi un bon de parcare valabil (amendă!). Aceste zone sunt indicate de panouri de interdicţie a staţionării şi parcării cu plăcuţe suplimentare „cu excepţia vehiculelor cu autocolant de parcare pentru districtul xx şi persoanelor cu handicap (simbolul scaunului cu rotile)“. Atenţie: Interdicţia de parcare este valabilă şi în weekend şi de sărbătorile legale!

Sistemele Park & Ride şi garajele

Pentru a vizita oraşul, se recomandă să coborâţi din maşină şi să luaţi mijloacele de transport în comun. La periferie există posibilităţi convenabile de parcare, utilizând sistemele vieneze Park & Ride la un preţ de 3,60 € pe zi. Toate sistemele Park & Ride sunt conectate direct la o linie de metrou, astfel încât să puteţi ajunge rapid şi uşor în centrul oraşului.

În centrul oraşului şi în apropiere de centru este disponibilă o reţea densă de garaje la tarife mai mari. O vedere de ansamblu a tuturor garajelor şi parcărilor din Viena se găseşte la www.parken.at/viena.

surse: wien.gv.at, wien.info, ZiarulRomanesc.at

Postarea Parcarea în Viena: unde, cât timp și cu ce costuri poți parca fără să iei amendă a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1.594 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code