Flux-stiri Justiție

Președintele Duterte îi amenință pe cei nevaccinați cu arestarea

președintele-Dutertepreședintele-Duterte

  • Guvernul filipinez are în plan să emită un ordim pentru a înregistra câți oameni s-au vaccinat și câți nu.
  • Președintele Duterte i-a avertizat pe cei nevaccinați că vor fi arestați.
  • Cei care ies din casă pentru lucruri neesențiale pot fi amendați sau închiși.

Ordinul vine ca urmare a amenințării președintelui Duterte de a-i aresta pe cei care nu au fost vaccinați, pe fondul unui număr record de infecții. Guvernul filipinez dorește să emită un ordin care să le permită oficialilor din sate să meargă „din casă în casă” și să înregistreze starea de vaccinare a tuturor locuitorilor, în timp ce prelungește limitele de mobilitate până la sfârșitul lunii ianuarie din cauza unei noi creșteri a numărului de cazuri de COVID-19.

Măsura vine după ce președintele Rodrigo Duterte a avertizat săptămâna trecută că va ordona arestarea celor care nu au fost vaccinați pentru a limita răspândirea bolii. Secretarul de interne Eduardo Ano este așteptat să semneze noul ordin, creând un „inventar complet” al statutului de vaccinare al fiecăruia dintre cele 42.046 de sate din întreaga țară, a declarat vineri adjunctul său Epimaco Densing.

„Mulți dintre oficiali vor trebui să meargă din casă în casă și să facă studiul sau inventarul. Odată ce indivizii, în special cei nevaccinați, vor fi identificați, aceștia vor fi monitorizați în scopul de a vedea dacă vor ieși sau nu din reședința lor pentru a procura bunuri și servicii esențiale”, a declarat Densing.

Rezidenții nevaccinați care vor ieși din reședința lor în scopuri neesențiale ar putea fi sancționați, a spus el.

„În conformitate cu Codul penal revizuit, dacă nu urmezi o persoană cu autoritate sau nu urmezi un ordin valabil al unei autorități superioare – în acest caz, președintele – nu vor fi arestați pentru că nu sunt vaccinați, ci pentru că nu au urmat instrucțiunile sau directivele unei persoane cu autoritate”, a mai transmis acesta. De la începutul pandemiei, Filipine a pus în aplicare ordine restrictive care au fost puse sub semnul întrebării de grupurile de apărare a drepturilor și de experții juridici.

În 2020, Duterte a amenințat că îi va împușca pe cei care încalcă măsurile de izolare a COVID-19. Țara a înregistrat joi un nou record zilnic de 34.021 de cazuri și o rată de pozitivitate de 47,9%. Acest număr record de cazuri a fost doborât o dată mai târziu vineri, cu 37.207 cazuri raportate și o rată de pozitivitate de 47,3 la sută.

The post Președintele Duterte îi amenință pe cei nevaccinați cu arestarea appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 1 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean -autor articole
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code