Flux-stiri

România este reprezentată de Hidroelectrica pe harta europeană a businessul-ui

  • Cea mai valoroasă companie europeană este Novo Nordisk, din industria farma.
  • România este reprezentată de Hidroelectrica pe harta europeană a businessul-ui.
  • România nu are nicio companie mai valoroasă de 20 mld. euro.

Gigantul farmaceutic Novo Nordisk, grupul din industria bunurilor de lux LVMH și un jucător din industria semiconductorilor din Olanda, ASML, sunt cele mai valoroase companii din Europa, arată o analiză Visual Capitalist, care a cartografiat cele mai valoroase corporații din 11 economii majore ale UE, pe baza capitalizării lor bursiere. România este reprezentată de Hidroelectrica, companie care s-a listat la Bursa de la București anul trecut.

Aproape toate companiile reprezentate pe acea hartă au o prezență cel puțin la nivel regional. Nicio companie nu operează exclusiv la nivel național, cu excepția Hidroelectrica, singura companie care nu și-a extins activitatea la nivel regional.

Guvernele de la Palatul Victoria nu au sprijinit suficient companiile în procesul lor de expansiune și în devenirea unor campioni regionali, așa cum că au reușit polonezii, ungurii sau austriecii.

Citește și:

The post România este reprezentată de Hidroelectrica pe harta europeană a businessul-ui appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Paun Mihaela


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code