Flux-stiri

Un adolescent este suspectat că ar fi liderul grupului de hacking Lapsus$

  • În ultimele săptămâni, grupul de hackeri Lapsus$ și-a asumat accesarea datelor companiilor Nvidia, Samsung, Ubisoft, Okta și chiar Microsoft.
  • Adolescentul se pare că locuiește la aproximativ opt kilometri de Universitatea Oxford, iar Bloomberg spune că a reușit să vorbească cu mama sa timp de zece minute.
  • Mama adolescentului a declarat că nu știa de acuzațiile la adresa lui.

Un adolescent este suspectat că ar fi creierul din spatele grupului de hackeri Lapsus$, care a revendicat responsabilitatea pentru spargerile de date către Samsung și Nvidia, precum și pentru breșele recent dezvăluite la Microsoft și Okta, potrivit unui raport Bloomberg de miercuri.

Patru cercetători care investighează Lapsus$ suspectează că un adolescent care locuiește în Marea Britanie și care este cunoscut sub pseudonimele online „White” și „breachbase” conduce activitățile grupului, potrivit Bloomberg. Cu toate acestea, adolescentul, pe care Bloomberg nu l-a identificat din cauza vârstei sale, nu a fost acuzat de nicio infracțiune de către organele de drept, iar cercetătorii „nu au reușit să îl lege în mod concludent de fiecare hacker pe care Lapsus$ l-a revendicat”.

Bloomberg a precizat că mama băiatului a vorbit cu unul dintre reporterii săi timp de aproximativ 10 minute prin intermediul unui sistem de interfon cu sonerie în locuința acestuia, situată la aproximativ 8 km de Universitatea Oxford. Aceasta ar fi declarat că nu era la curent cu acuzațiile aduse către adolescent și a refuzat să vorbească despre el sau să îl pună la dispoziție pentru un interviu.

Grupul, despre care se crede că are sediul în America de Sud, include, printre alții, un alt adolescent care locuiește în Brazilia, potrivit Bloomberg. Nivelul ridicat de îndemânare al acestuia i-a făcut inițial pe cercetători să creadă că ceea ce observau era automatizat, a declarat pentru agenția de știri o persoană implicată în cercetare.

Folosirea de către Lapsus$ a rețelelor de socializare îl face neobișnuit în domeniul hacking-ului. Luni, grupul ar fi postat online pe canalul său Telegram capturi de ecran din ceea ce păreau a fi bilete interne ale Okta și chat-ul său intern pe Slack, aplicația de mesagerie. Gigantul autentificator de identitate, care numără peste 15.000 de companii printre clienți, a declarat că aproximativ 2,5% dintre clienții săi ar fi putut fi afectați.

Microsoft, care a fost și ea vizată recent de Lapsus$, a declarat că a întrerupt o piratare a datelor de către grup după ce acesta a dezvăluit public operațiunea pe rețelele de socializare. Microsoft a spus că hackerii, în frunte cu acest adolescent, au obținut „acces limitat” la un singur cont, menționând că Lapsus$ nu pare preocupat de ascunderea activității sale.

Echipa noastră investiga deja contul compromis pe baza informațiilor despre amenințări atunci când actorul și-a dezvăluit public intruziunea”, a declarat Microsoft într-o postare pe blog marți. „Această dezvăluire publică a escaladat acțiunea noastră, permițând echipei noastre să intervină și să întrerupă actorul la mijlocul operațiunii, limitând impactul mai larg.”

The post Un adolescent este suspectat că ar fi liderul grupului de hacking Lapsus$ appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code