Flux-stiri

Un start-up vrea să crească legume în spațiu în 2026. Grădina vegetală va fi instalată pe prima stație spațială comercială din lume

  • Grădina vegetală de înaltă tehnologie va fi instalată pe prima stație spațială comercială din lume.
  • Stația urmează să își deschidă porțile pentru astronauții dornici de a o vizita în 2026.
  • Roboții – capabili să se deplaseze în sus și în jos și de la stânga la dreapta – mențin culturile sănătoase.

Un start-up din domeniul agriculturii verticale din Marea Britanie își duce tehnologia pe noi culmi. Agenția spațială britanică a acordat Vertical Future 1,5 milioane de lire sterline pentru a construi o fermă autonomă pe orbită, transmite TNW. Grădina vegetală de înaltă tehnologie va fi instalată pe prima stație spațială comercială din lume.

Construită în prezent de către compania americană Axiom Space, stația urmează să își deschidă porțile pentru astronauții dornici de a o vizita în 2026.

„Cu cât mergem mai departe în spațiu, cu atât mai mult vom avea nevoie să producem în timp ce suntem acolo, fie că este vorba de alimente, biomateriale sau medicamente”, a declarat, pentru TNW, Dr. Jen Bromley, director științific la Vertical Future. „Instalațiile de cultivare a plantelor sunt văzute ca o parte a soluției”, a adăugat el.

Cu sediul central în Londra, Vertical Future proiectează, produce și implementează ferme verticale complet robotizate. Plantele sunt cultivate sub lumini LED în cutii metalice stivuite pe un sistem de rafturi care se înalță la câțiva metri înălțime.

Roboții – capabili să se deplaseze în sus și în jos și de la stânga la dreapta – mențin culturile sănătoase. Totul, de la tratarea semințelor până la recoltare, este complet automatizat.

Citește și

The post Un start-up vrea să crească legume în spațiu în 2026. Grădina vegetală va fi instalată pe prima stație spațială comercială din lume appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code