Flux-stiri

UPDATE. Armata Populară Chineză de Eliberare a lansat 11 rachete DF lângă Taiwan. Insula condamnă „acțiunile iraționale”

China-racheta-DFChina-racheta-DF

  • Forțele armate din Taiwan spun că o aeronavă neidentificată a fost găsită zburând deasupra Quemoy.
  • Ministrul de externe chinez Wang Yi a cerut joi comunității internaționale să se opună oricăror mișcări care contestă principiul unei singure Chine.
  • Wang Yi a respins acuzațiile nefondate ale G7 împotriva inițiativelor rezonabile și legitime ale Chinei de a-și proteja suveranitatea și integritatea teritorială.

PLA a lansat până acum 11 rachete DF lângă Taiwan, iar insula condamnă „acțiunile iraționale”. Beijingul intensifică exercițiile militare ample într-un joc de război fără precedent, considerat o blocadă de facto a insulei

Forțele armate din Taiwan spun că o aeronavă neidentificată a fost găsită zburând deasupra Quemoy, iar trupele au tras rachete pentru a avertiza drona să plece. Potrivit ziarului chinez Global Times, care citează analiști militari, exercițiile sunt de o amploare „fără precedent” deoarece aceste rachete vor zbura pentru prima dată deasupra Taiwanului, cu „muniție reală și focuri de artilerie cu rază lungă de acțiune”.

„Ministerul Apărării Naționale subliniază că va respecta principiul pregătirii pentru război fără a căuta războiul”, a declarat ministerul taiwanez al apărării într-un comunicat. Ministrul de externe chinez respinge hotărât declarația G7 cu privire la regiunea Taiwan

Consilierul de stat și ministrul de externe chinez Wang Yi a cerut joi comunității internaționale să se opună oricăror mișcări care contestă principiul unei singure Chine și să se unească pentru a proteja pacea și stabilitatea în regiune.

El a făcut aceste remarci în timp ce a participat la Reuniunea miniștrilor de externe China-ASEAN din Phnom Penh, Cambodgia. Wang Yi a spus că SUA sunt cele care provoacă necazuri, provoacă crize și continuă să intensifice tensiunile.

Wang Yi a respins acuzațiile nefondate ale G7 împotriva inițiativelor rezonabile și legitime ale Chinei de a-și proteja suveranitatea și integritatea teritorială.

The post UPDATE. Armata Populară Chineză de Eliberare a lansat 11 rachete DF lângă Taiwan. Insula condamnă „acțiunile iraționale” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean -autor articole
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code