Stiri din Austria

Austria: obțineți înapoi 748 de euro, însă această egalizare fiscală este posibilă doar până la sfârșitul anului

Austria: obțineți înapoi 748 de euro – această egalizare fiscală este posibilă doar până la sfârșitul anului. Contribuția fiscală pentru angajați (egalizarea impozitului pe salarii) oferă angajaților din Austria o rambursare medie de până la 748 de euro pe an. În plus, se solicită cheltuieli legate de venit, cheltuieli speciale etc., pentru a putea rambursa în cont impozitul pe salariu în exces.
Există însă un termen limită la egalizarea fiscală pentru 2017, care poate fi efectuată doar până la sfârșitul anului. Pentru toți anii succesivi (2018, 2019, 2020, 2021) se poate face oricând iar pentru 2022, începând cu 1 ianuarie 2023.

Citiți și: Austria, când trebuie făcută declarația de venit, aflați pentru cine este obligatorie?

Austria: obțineți înapoi 748 de euro, însă această egalizare fiscală, pe 2017, e doar până la sfârșitul anului

Începând cu ianuarie 2023, se poate crea și depune, de asemenea, egalizarea impozitului pe salarii pentru anul calendaristic 2022. Din cauza diferitelor modificări și majorări, suma care poate fi rambursată va crește semnificativ pentru mulți angajați.

De exemplu, în cadrul pachetului de măsuri antiinflaționiste, prima de familie a fost majorată până la 2.000 de euro pentru fiecare copil (în loc de 1.500 de euro), alocația pentru navetiști a fost dublată începând cu luna mai și a fost introdusă o nouă alocație de cost al vieții de până la 500 de euro. Aceste sume pot fi solicitate pentru prima dată începând cu anul 2023 pentru anul calendaristic în curs.

Angajații își pot efectua egalizarea fiscală pentru anul 2017 doar până la 31 decembrie 2022. Motivul este că evaluarea fiscală a angajaților este posibilă doar retroactiv pentru cinci ani. Din 2017, egalizarea impozitului pe salarii se efectuează, de asemenea, în mod automat și fără o cerere din partea biroului fiscal, cu condiția ca până în iulie 2018 să nu fi fost depusă nicio cerere de autodepunere.

Cu toate acestea, această evaluare fără cerere pentru 2017 poate fi anulată până la sfârșitul anului 2022 pentru a putea deduce suplimentar din impozit orice cheltuieli legate de venit, sarcini extraordinare sau cheltuieli speciale. Acest lucru mărește suma rambursabilă de către biroul fiscal pentru fiecare angajat. Cu toate acestea, cei care intră sub incidența evaluării obligatorii trebuie să își depună singuri cererea, în orice caz.

Citiți și: Austria, prezentare generală: Ce se va schimba la declarația de venit din 2023, câți bani se pot primi în plus

Egalizarea impozitelor pentru 2017 este posibilă doar până la sfârșitul anului

Evaluarea impozitului pe salariat se realizează cu ajutorul formularului L1 și a tuturor anexelor. Aceste formulare pot fi depuse personal la biroul fiscal sau în format electronic prin intermediul FinanzOnline. În 2022, se poate depune, de asemenea, egalizarea fiscală pentru 2018, 2019, 2020 și 2021, cu condiția ca acest lucru să nu fi fost deja făcut în anii anteriori.

Cei care renunță la egalizarea impozitului pe venit pierd deseori sute de euro pe an din rambursări. În FinanzOnline se poate calcula dacă va exista o rambursare a impozitului, fără obligații, după introducerea datelor înainte de depunere.

În fiecare an, multe milioane de euro din impozitul pe venit plătit în plus sunt lăsate la fisc, deoarece mulți angajați renunță pur și simplu la egalizarea impozitului pe venit (evaluarea angajaților). Unul dintre cele mai frecvente motive este presupusa procedură complexă de depunere a cererilor.

surse: finanz.at, ZiarulRomanesc.at

Postarea Austria: obțineți înapoi 748 de euro, însă această egalizare fiscală este posibilă doar până la sfârșitul anului a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code