- Ovăzul contribuie la scăderea colesterolului datorită conținutului ridicat de beta-glucan.
- Ovăzul conține vitamine și minerale esențiale, precum magneziu, fier și zinc.
- Este o sursă excelentă de antioxidanți care protejează celulele de stresul oxidativ.
Tu ce mănânci la micul dejun? Ovăzul este una din variantele care îți dau un boost pentru un start bun în fiecare dimineața.
De ce să alegi ovăz pentru micul dejun
Ovăzul îți dă energie și nu te lasă să „ronțăi” între mese. Nu doar că îți oferă energie de lungă durată, dar te și ajută să scapi de tentațiile dulci. E ca un bodyguard pentru siluetă și sănătate, care te face să te simți ca un campion.
Ovăzul este bogat în beta-glucan, o fibră solubilă care s-a dovedit că reduce colesterolul rău cu până la 10% atunci când este consumat regulat. Studiile arată că un aport zilnic de aproximativ 3 grame de beta glucan, cam cât găsești în 70-100 de grame de ovăz poate contribui semnificativ la sănătatea inimii.
Ovăzul te ajută și să-ți reglezi glicemia. Fibră solubilă din ovăz încetinește absorbția glucozei, prevenind fluctuațiile bruște ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce îl face ideal pentru persoanele cu diabet de tip 2 sau pentru cei care vor să-și mențină energia stabilă. Este plin de antioxidanți unici care au proprietăți antiinflamatorii. Conține fier, magneziu, și zinc, minerale esențiale pentru energie, imunitate și sănătatea
Cum poți să gătești ovăzul
Ovăzul este că e foarte versatil. Poate fi folosit atât în preparate sărate, dar și dulci. Poți să îl îndulcești cu miere sau cu fructe proaspete banane și fructe de pădure. Poți să-i îmbogățești textura adăugând nuci, semințe sau unt de arahide. Pentru un gust mai cremos, folosește lapte de vacă, de migdale, de cocos, în loc de apă. Pentru un plus de aromă adaugă condimente precum scorțișoară, vanilie sau cacao.
Dacă vrei să îl faci sărat, încearcă să-l combini cu ouă, brânză sau avocado. Poți să îl adaugi la blender și să îl folosești în shake-uri sau pe post de făină pentru clătite.
The post Ce mănânci la micul dejun? Ovăz. Poți să-l integrezi în preparate sărate, dar și dulci appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Mustata Rares
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.