Flux-stiri

Discuțiile despre plafonul de îndatorare al SUA nu au dus la un acord. Republicanii cer reduceri de cheltuieli de peste 4 miliarde de dolari

  • Președintele Joe Biden, și principalul republican Kevin McCarthy au calificat drept productive ultimele lor discuții privind plafonul de îndatorare.
  • Nu s-a ajuns încă la un acord.
  • „Cred că putem ajunge la un acord”, a declarat președintele Camerei Reprezentanților.

Președintele SUA, Joe Biden, și principalul republican Kevin McCarthy au calificat drept productive ultimele lor discuții privind plafonul de îndatorare, dar nu s-a ajuns încă la un acord. „Cred că putem ajunge la un acord”, a declarat presei președintele Camerei Reprezentanților, McCarthy, scrie BBC.

Deși a recunoscut existența unor zone de dezacord, Biden a declarat că o situație de incapacitate de plată „nu este în discuție”. Plafonul de îndatorare este o limită de cheltuieli stabilită de Congres, care determină câți bani poate împrumuta guvernul.

În cazul în care nu se reușește creșterea plafonului peste limita actuală de aproximativ 31,4 miliarde de dolari până în luna iunie, SUA ar putea intra în incapacitate de plată a datoriei. Acest lucru ar însemna că guvernul nu ar mai putea împrumuta bani și nici nu și-ar mai putea plăti toate facturile. De asemenea,s-ar putea produce ravagii în economia globală, afectând prețurile și ratele la creditele ipotecare din alte țări.

Cererile republicanilor

Republicanii, conduși de McCarthy, au cerut reduceri de cheltuieli de peste 4 miliarde de dolari în schimbul ridicării plafonului. Democrații au refuzat și, în schimb, oferă să mențină cheltuielile la același nivel. Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a reiterat faptul că, dacă nu se ajunge la un acord, SUA vor intra probabil în incapacitate de plată a datoriei sale încă de la 1 iunie.

Tonul discuțiilor de la Casa Albă a părut să fie mai optimist după săptămâni de discursuri partizane care au provocat dezbinare. Dar nu este clar cât de repede pot ajunge cele două părți la un acord. „Nu avem încă un acord”, a declarat McCarthy. „Dar am simțit că discuția a fost productivă în domeniile în care avem diferențe de opinie. Biden și cu mine vom vorbi în fiecare zi până când vom reuși să rezolvăm acest lucru”

Anterior, președintele Camerei Reprezentanților a subliniat că trebuie să se ajungă la un acord în această săptămână pentru a oferi Congresului timpul necesar pentru a respecta termenul limită de 1 iunie. El a estimat că va fi nevoie de aproximativ 72 de ore pentru ca acordul să fie scris, citit și votat.

Situația este urgentă în SUA

Janet Yellen a sporit gradul de urgență și a calificat drept „foarte probabilă” posibilitatea unei absențe la începutul lunii iunie. „Dacă Congresul nu reușește să majoreze limita de îndatorare, acest lucru ar provoca dificultăți grave familiilor americane”, se arată în declarația sa.

Atât Biden, cât și McCarthy se află sub presiunea flancurilor de stânga și de dreapta ale partidelor lor respective pentru a menține linia. Cu o majoritate democrată de un singur loc în Senat și cu republicanii care controlează la limită Camera Reprezentanților, un acord s-a dovedit până acum evaziv.

Citește și:

The post Discuțiile despre plafonul de îndatorare al SUA nu au dus la un acord. Republicanii cer reduceri de cheltuieli de peste 4 miliarde de dolari appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Prodan Nicoleta


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code