Flux-stiri

Îți cade părul? Oamenii de știință arată că acest lucru este asociat cu un tip de personalitate

parpar

  • Oamenii de știință de la UGR au realizat un studiu care analizează trăsăturile de personalitate cu alopecia areata.
  • Acest tip de alopecie este cauzat de faptul că sistemul imunitar nu recunoaște foliculii de păr ca fiind ai săi.
  • Originea acestei afecțiuni nu este cunoscută în detaliu, dar se pare că este influențată atât de gene, cât și de factori de mediu”.

Grupul de cercetare clinică și translațională în dermatologie al Institutului de Cercetări Biosanitare din Granada și oamenii de știință de la UGR au realizat un studiu care analizează pentru prima dată trăsăturile de personalitate cu alopecia areata, pierderea părului într-o zonă localizată sau difuză a scalpului și în alte locații, găsind o asociere care implică un impact asupra calității vieții pacienților”.

De ce apare alopecia areata?

Acest tip de alopecie este cauzat de faptul că sistemul imunitar nu recunoaște foliculii de păr ca fiind ai săi. Originea acestei afecțiuni nu este cunoscută în detaliu, dar se pare că este influențată atât de gene, cât și de factori de mediu”.

O personalitate stresată sau de tip D (TDp) este definită printr-o combinație de inhibiție socială și afectivitate negativă, fiind asociată cu o calitate scăzută a vieții și a fost studiată de același grup de cercetare în alte boli de piele, cum ar fi psoriazisul sau urticaria cronică.

Până în prezent, potențiala asociere dintre acest tip de alopecie și TDp nu a fost analizată, astfel încât scopul acestui studiu a fost de a compara prevalența acesteia din urmă în rândul pacienților cu această boală și al persoanelor sănătoase. De asemenea, a urmărit să analizeze impactul TDp asupra pacienților cu alopecie areata în ceea ce privește alterarea stării de spirit, a calității vieții și a sexualității”, așa cum a detaliat Consiliul de Administrație în nota acestui institut de cercetare.

Rezultatele studiului

Principalele rezultate ale acestui studiu relevă o prevalență mai mare a TDp la pacienții cu această alopecie decât la persoanele sănătoase, precum și o rată mai mare de anxietate, depresie și o calitate mai slabă a vieții”. De asemenea, produce o deteriorare mai accentuată a vieții sexuale la femei”.

Această cercetare efectuată la Unitatea de trichologie a Serviciului de Dermatologie al Spitalului Universitar Virgen de las Nieves subliniază necesitatea unei abordări holistice și cuprinzătoare a acestei patologii”, în care diagnosticarea timpurie este importantă pentru tratamentul adecvat al alopeciei și al comorbidităților asociate, cum ar fi anxietatea și depresia”.

Echipa științifică, al cărei cercetător principal este Dr. Salvador Arias Santiago, este formată din cercetători clinici și fundamentali orientați spre o mai bună înțelegere a bolilor inflamatorii și oncologice ale pielii și spre traducerea clinică a unor progrese terapeutice în domeniul terapiilor avansate.

The post Îți cade părul? Oamenii de știință arată că acest lucru este asociat cu un tip de personalitate appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code