Flux-stiri

O compania din China anunță că noul său tren cu levitație magnetică a ajuns la peste 623 km/h în timpul testelor

  • China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC) a anunțat că noul său tren cu levitație magnetică.
  • Compania a făcut mai multe teste în ultimele luni, dar aceasta este prima dată când trenul T-Flight a doborât un record.
  • În faza a doua a testelor, pista va fi extinsă cu 60 de kilometri, astfel încât T-Flight să poată atinge viteze și mai mari.

China ar putea avea în curând un tren la fel de rapid ca un avion.

China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC) a anunțat că noul său tren cu levitație magnetică (maglev) a ajuns la peste 623 km/h în timpul testelor. Aceasta este cea mai mare viteză atinsă vreodată de un vehicul maglev supraconductor, potrivit companiei de stat.

CASC proiectează, dezvoltă și produce de la nave spațiale la rachete, dar în prezent lucrează la un hyperloop. Compania a construit o secțiune de tub cu vid redus care are aproximativ 2 kilometri într-o instalație din provincia chineză Shanxi, potrivit New Atlas.

Compania a făcut mai multe teste în ultimele luni, dar aceasta este prima dată când trenul T-Flight a doborât un record. „Zborul de mare viteză” ar fi eclipsat cea mai mare viteză maglev înregistrată, de 603 km/h, stabilită de trenul japonez din seria L0, deși CASIC nu a dezvăluit viteza maximă exactă.

În faza a doua a testelor, pista va fi extinsă cu 60 de kilometri, astfel încât T-Flight să poată atinge viteze și mai mari.

Trenul ar putea să atingă în cele din urmă 1.000 km/h, ceea ce înseamnă că ai putea ajunge de la Shenzhen la Shanghai în puțin peste o oră. Cel mai rapid avion de linie care circulă în prezent pe cer, Boeing 747, are o viteză maximă de 652 mph.

Citește și:

The post O compania din China anunță că noul său tren cu levitație magnetică a ajuns la peste 623 km/h în timpul testelor appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Paun Mihaela


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code