- Decretul lui Putin se referă la rușii cu vârste între 18 și 30 de ani, eligibili pentru serviciul militar.
- Durata serviciului militar pentru noii recruți va fi de 12 luni. Serviciile britanice de informații cred că Moscova va forța recruții să semneze contracte.
- Rusia va crește, în 2025, cheltuielile dedicate apărării cu 30% față de anul 2024.
Președintele Vladimir Putin a semnat, ieri, un decret privind o nouă recrutare, de toamnă, pentru serviciul militar. Potrivit decretului Președintelui, obiectivul armatei este să recruteze 133.000 de persoane între 1 octombrie și 31 decembrie 2024. Mai mult decât atât, Rusia plănuiește să crească bugetul dedicat apărării la 145 de miliarde de dolari în 2025, cu o creștere de aproape 30% față de anul acesta. Economiștii spun că Rusia s-ar putea confrunta cu o probleme economice în următorii ani, întrucât întâmpină dificultăți în ceea ce privește forța de muncă și anumite sectoare cheie ale țării, care au susținut până acum economia.
Ce indică aceste ordine de la Kremlin și creșterea cheltuielilor de apărare?
Vladimir Putin se pregătește de un război intens și de lungă durată. Schimbările vin după ce Putin a ordonat și creșterea efectivelor armatei rusești la 1,5 milioane de militari activi. Oficialii susțin că decretul semnat de Putin nu duce la o implicare directă a noilor recruți în războiul din Ucraina, ci doar la o pregătire de 12 luni. Analiștii susțin că, de regulă, la finalul acestei pregătiri, militarii sunt forțați prin diferite mijloace să se alăture în războiul împotriva Ucrainei. Pe lângă această recrutare, administrația de la Kremlin a publicat un document care prevede o creștere a bugetului dedicat apărării în următorul an, cu aproximativ 30%. În următorii ani, bugetele dedicate vor scădea, iar Rusia se va confrunta cu probleme la nivel economic.
The post Putin începe recrutarea de toamnă. Ce prevede decretul semnat de Președinte la Kremlin appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Soare Andreea
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.