Editoriale

Reintroducerea circulaţiei maşinilor în Piaţa Traian din Timişoara, o decizie greşită

Nu demult a fost restaurat Palatul Ştefania (foto) care separă Piaţa Traian de Piaţa Romanilor din Timişoara. Aşa arăta după inaugurarea actului de restaurare. Pe atunci nu era permisă circulaţia maşinilor pe zona demipietonală unde circulau doar tramvaiele. Acea soluţie tehnică, este una firească spre conservarea patrimoniului arhitectural eclectic al acestei pieţe.

Inexplicabil, Primăria Timişoara a reintrodus circulaţia autoturismelor, a şi plantat stupid semafoare în intersecţie. Lucrările Palatului Ştefania au început să se distrugă, autoturismele marcând momemnte tehnice regulate zidurilor, conduc la surparea construcţiilor vechi de peste 350 de ani. Practic, un atentat la proprietăţile oamenilor, uneori aceştia inconştienţi şi-au dorit circulaţia maşinilor. Piţa Traian din punct de vedere urbanistic este centru istoric secundar, precum Piaţa Jozefin, şi se cuveneau în loc de măsuri distrugătoare, colectări de fonduri spre restaurare. La doar un an de la măsura nebună luată de funcţionari, pică bucăţi de tencuială pe trotuare, pică cărămizi, asistăm deci la un amplu proces de surpare, a unui loc care trebuia să fie cel mai pitoresc din Timişoara, aducând aminte prin contur de pieţele din Graz. Iată o amintire cu Piaţa Traian necirculată, mulţumită primăriei, nu va mai fi aşa. Aştept un revirment, până nu se prăbuşeşte o clădire şi mor oameni în urma fisurilor din construcţii, provocate de circulaţia rutieră la mică distanţă de edificii istorice.

Marius Leontiuc
Marius Leontiuc
a absolvit Bacalaureat in 1998 la Liceul Ion Mincu Timisoara -1998 detine atestat de proiectant tehnic in Constructii -2005 devine prezbiter Baptist -2006 devine cler protestant -2011 absolvent ID Arhitectura AIW Viena -2018 absolvent Competente Antreprenoriale la Bethany -2019 absolvent WEB DESIGN Academia de Afaceri Iasi -2019 absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -2019 absolvent HTML promoter la SOLOLEARN -2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara -2019 admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara
http://www.leontiucmarius.wordpress.com
Loading...
intra pe Ziarul Anunturilor


NEWSNET

error: Content is protected !! contact leontiucmarius@gmail.com
%d blogeri au apreciat: