Editoriale

Reintroducerea circulaţiei maşinilor în Piaţa Traian din Timişoara, o decizie greşită

Nu demult a fost restaurat Palatul Ştefania (foto) care separă Piaţa Traian de Piaţa Romanilor din Timişoara. Aşa arăta după inaugurarea actului de restaurare. Pe atunci nu era permisă circulaţia maşinilor pe zona demipietonală unde circulau doar tramvaiele. Acea soluţie tehnică, este una firească spre conservarea patrimoniului arhitectural eclectic al acestei pieţe.

Inexplicabil, Primăria Timişoara a reintrodus circulaţia autoturismelor, a şi plantat stupid semafoare în intersecţie. Lucrările Palatului Ştefania au început să se distrugă, autoturismele marcând momemnte tehnice regulate zidurilor, conduc la surparea construcţiilor vechi de peste 350 de ani. Practic, un atentat la proprietăţile oamenilor, uneori aceştia inconştienţi şi-au dorit circulaţia maşinilor. Piţa Traian din punct de vedere urbanistic este centru istoric secundar, precum Piaţa Jozefin, şi se cuveneau în loc de măsuri distrugătoare, colectări de fonduri spre restaurare. La doar un an de la măsura nebună luată de funcţionari, pică bucăţi de tencuială pe trotuare, pică cărămizi, asistăm deci la un amplu proces de surpare, a unui loc care trebuia să fie cel mai pitoresc din Timişoara, aducând aminte prin contur de pieţele din Graz. Iată o amintire cu Piaţa Traian necirculată, mulţumită primăriei, nu va mai fi aşa. Aştept un revirment, până nu se prăbuşeşte o clădire şi mor oameni în urma fisurilor din construcţii, provocate de circulaţia rutieră la mică distanţă de edificii istorice.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Hits: 48

Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall
http://www.leontiucmarius.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code