Iubitorii de vin şi profesioniştii HoReCa au avut ocazia în acest weekend să se bucure de o mult-aşteptată reîntâlnire cu producătorii de vin, în cadrul ediţiei aniversare a RO-Wine | The International Wine Festival of Romania.
92 producători din 12 ţări și-au prezentat vinurile vizitatorilor veniți din toate colțurile României, dar și românilor stabiliți în străinătate și turiștilor veniți special pentru acest eveniment. La ediţia care a marcat cinci ani de viaţă ai festivalului, s-au înregistrat cifre-record, în ciuda faptului că accesul s-a făcut exclusiv pe baza certificatului de vaccinare, sau a testului care putea fi administrat pe loc: au fost deschise peste 9.000 de sticle de vin (dintre cele 11.000 disponibile), s-au consumat peste 2,5 tone de gheaţă şi peste 6.000 de sticle de apă plată şi carbogazoasă.
Toate deşeurile de sticlă şi plastic au fost reciclate, ediţia din acest an stând sub semnul sustenabilităţii.
Dincolo de vin, vizitatorii s-au delectat cu degustări de brânzeturi şi delicatese, atât de la producători locali, cât şi internaţionali, dar şi de alte bunătăţi precum îngheţata cu Busuioacă de Bohotin sau afinată Saber, produse de patiserie şi brutărie de top, cafea de specialitate şi bere artizanală de la Olovina.
Un impact deosebit a avut pavilionul rezervat vinurilor din Republica Moldova, unde asociaţia Wines of Moldova, care reuneşte producători de mare calitate, a reuşit să aducă împreună 25 de crame, unele dintre ele la prima întâlnire cu publicul din România.
Profesioniştii care au dorit să vină la festival pentru a-şi aprofunda cunoştinţele au avut la dispoziţie trei masterclass-uri susţinute de specialişti de top, în timp ce vizitatorii mai puţin familiarizaţi cu viaţa din cramă au putut câştiga vizite la producători în cadrul tombolelor organizate la standuri.
Ca şi în cazul ediţiilor precedente, publicul a fost format majoritar din profesionişti ai pieţei de vin – reprezentând magazine de vinuri, distribuitori, importatori, hotelieri şi restaurante, dar şi mulţi iubitori de vin din toate colţurile ţării şi chiar şi turişti străini veniţi special pentru acest festival. Producătorii prezenţi la standuri, luaţi deseori prin surprindere de întrebările primite, au declarat că se simte, de la un an la altul, o creştere semificativă a gradului de educaţie a publicului generalist.
„Festivalul a fost o gură de oxigen pentru mulţi dintre cei care au participat, de la producători la vizitatori. Piaţa vinului este vie şi are nevoie de interacţiuni personale, iar ultimele 18 luni au fost extrem de dificile din acest punct de vedere. Am avut şansa să reuşim să ne organizăm astfel încât să putem profita pe deplin de scurta fereastră de normalitate din acest an şi sperăm ca, începând cu 2022, să putem intra în calendarul nostru obişnuit de evenimente. Încă este prea devreme să facem anunţuri, dar vom face tot posibilul să putem organiza editia de la Cluj, stabilită pe data de 20-21 noiembrie 2021”, au declarat organizatorii festivalului RO-Wine.
The post RO-Wine, o gură de oxigen pentru piaţa vinului appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.