Flux-stiri

SUA au avertizat că urmeaza o invazie la scară majoră în Ucraina în urmatoarele 48 de ore

  • SUA au avertizat in aceasta dimineata ca urmeaza o invazie la scara majora in urmatoarele 48 de ore.
  • Convoaie de echipamente militare au fost văzute îndreptându-se spre Ucraina din Rusia, în timp ce rapoartele cresc despre avertisment de „invazie iminentă”.
  • Un convoi include nouă tancuri și un alt vehicul militar fără însemne identificabile, potrivit martorilor.

Update. 19:50

Potrivit The Guardian, un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat că Rusia a mutat aproape 100% din trupele sale în poziția necesară pentru o invazie. „Ei sunt literalmente gata să plece acum dacă primesc ordinul de a invada”, a declarat oficialul de rang înalt cu privire la cele 150.000 de trupe rusești care se află la granițele Ucrainei.

Știre inițială

SUA au avertizat in aceasta dimineata ca urmeaza o invazie la scara majora in urmatoarele 48 de ore. Convoaie de echipamente militare au fost văzute îndreptându-se spre Ucraina din Rusia, în timp ce rapoartele cresc despre avertisment de „invazie iminentă”

În ultima jumătate de oră au apărut rapoarte conform cărora SUA au avertizat Ucraina că o invazie la scară largă este „iminentă”.

În timp ce aceste rapoarte s-au concentrat pe orașul Harkov, care este o țintă, acum auzim că două convoai separate de echipamente militare au fost văzute de martorii Reuters îndreptându-se spre Donețk din direcția frontierei ruse.

Un convoi include nouă tancuri și un alt vehicul militar fără însemne identificabile, potrivit martorilor.

Există și alte indicii că Rusia continuă să adune forțe de-a lungul graniței cu Ucraina, în ciuda afirmațiilor Moscovei de acum mai bine de o săptămână potrivit cărora multe unități se vor întoarce la bazele lor permanente după exerciții.

Videoclipurile de pe rețelele de socializare geolocalizate și analizate de CNN în ultimele zile arată o acumulare constantă de vehicule blindate și de sprijin în două regiuni: în jurul orașului rus Belgorod și al orașului Valuyki. Ambele se află la 30 de kilometri de granița de nord-est a Ucrainei, unde se află orașul principal Harkov, Ucraina.

Zeci de tancuri și obuziere staționare, împreună cu alte vehicule blindate, au putut fi văzute pe câmpurile din apropierea Belgorodului. Alte înregistrări video au arătat o coloană lungă de tancuri și vehicule de luptă de infanterie parcate de-a lungul unui drum între Belgorod și granița ucraineană.

Oficialii americani au declarat că anticipează o invazie terestră și atacuri aeriene în cazul în care Rusia va lansa un atac.

„Rachetele și bombele rusești vor cădea asupra Ucrainei. Comunicațiile vor fi bruiate. Atacurile cibernetice vor închide instituții ucrainene cheie”, a declarat săptămâna trecută secretarul de stat Antony Blinken în fața Consiliului de Securitate al ONU, descriind modul în care SUA credeau că se va desfășura un atac rusesc asupra Ucrainei.

„După aceea, tancurile și soldații ruși vor avansa spre ținte cheie care au fost deja identificate și stabilite în planuri detaliate”.

The post SUA au avertizat că urmeaza o invazie la scară majoră în Ucraina în urmatoarele 48 de ore appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code