stiinta

Toți oamenii din Coreea de Sud sunt pe cale să devină cu un an mai tineri

Toți oamenii din Coreea de Sud vor deveni cu un an mai tineri, însă ceea ce poate fi un vis pentru unii, pentru alții poate însemna coșmarul de a împlini pentru a doua oară 30, 40 sau 50 de ani.

Viitorul președinte sud-coreean Yoon Suk-yeol plănuiește să îi facă pe oameni cu un an mai tineri atunci când va prelua funcția.

Oricât de ciudat ar suna, există un motiv întemeiat pentru schimbare. În majoritatea țărilor, oamenii împlinesc un an la un an după ce s-au născut. În Coreea de Sud, este mult mai complicat decât atât: în unele cazuri, un copil de o zi poate avea chiar 2 ani, scrie IFL Science.

Ce anume face posibil ca oamenii să devină cu un an mai tineri?

În prezent, există trei sisteme de notare a vârstei în Coreea de Sud, iar persoanele care folosesc sistemul tradițional sunt cele care ar putea „întineri” cel mai mult.

În sistemul coreean de notare a vârstei, în momentul în care te naști, ești considerat a fi un copil de un an. Acest lucru se datorează faptului că timpul petrecut în uter este considerat parte din viața ta, chiar dacă nu ai profitat la maximum de el.

Ca să fie și mai complicat, în acest sistem nu îmbătrânești la un an de la naștere, ci în ziua de Anul Nou. Asta înseamnă că dacă te-ai născut la 11:58 în noaptea de Revelion, două minute mai târziu vei împlini doi ani.

Pe lângă faptul că provoacă o mulțime de presiuni suplimentare pentru un nou-născut, sistemul este decalat față de mare parte din lume. Există un alt sistem, sistemul de aniversare de Anul Nou, care îți permite să ai zero ani la naștere, însă vei îmbătrâni tot de Anul Nou, mai degrabă decât în ziua nașterii.

Un sistem care mai mult i-a încurcat pe oameni

Cel mai des folosit sistem este sistemul coreean, deși unii folosesc sistemul internațional în copilul are zero ani la naștere și împlinește 1 an peste 12 luni, în aceeași zi. Pe lângă faptul că sistemul coreean este pur și simplu confuz, provoacă complicații practice.

„Din cauza calculelor diferite ale vârstei legale și sociale, ne-am confruntat cu costuri sociale și economice inutile din cauza confuziei persistente și a disputelor privind calcularea vârstei pentru servicii sociale, de asistență socială și alte servicii administrative sau pentru semnarea sau interpretarea diferitelor contracte”, spune Lee Yong-ho, șeful subcomisiei politice, judiciare și administrative a echipei de tranziție, despre decizia de a-i pune pe toți oamenii în conformitate cu vârsta internațională.

Vă recomandăm să citiți și:

Test de cultură generală. Ce țară este cunoscută drept „Tărâmul fulgerelor”?

Floarea-soarelui și motivele pentru care aceasta este floarea națională a Ucrainei

Capitala Braziliei, un oraș complet nou în care ar fi putut evolua o societate ideală

Rowan Atkinson, actorul care şi-a transformat bâlbâiala într-o poveste de succes

Articolul Toți oamenii din Coreea de Sud sunt pe cale să devină cu un an mai tineri apare prima dată în Descopera.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code