Imediat după ce cei nouă deținuți au fost confirmați pozitiv, reprezentanții penitenciarului au dispus testarea a opt polițiști și 95 de persoane private de libertate. Selecția a fost făcută în baza unor interacțiuni potențiale, iar în urma testelor, alte 11 persoane au fost depistate pozitiv. Este vorba despre 10 deținuți și un polițist angajat al penitenciarului.
„Având în vedere că rezultatele iniţiale au relevat alte 10 cazuri pozitive în rândul deţinuţilor testaţi, s-a dispus transferarea a 9 dintre aceştia la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava. Tratamentul celui de-al 10-lea este asigurat de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara, decizia fiind determinată de riscurile asociate vârstei.
Şi în acest caz, persoanele private de libertate confirmate pozitiv se aflau cazate în aceeaşi cameră de deţinere.
Referitor la testele efectuate poliţiştilor de penitenciare, precizăm că unul dintre acestea a indicat un rezultat pozitiv. Ca măsură preventivă, s-a dispus testarea întregului efectiv de deţinuţi şi a tuturor cadrelor unităţii”, transmit reprezentanții penitenciarului Popa Șapcă.
Sursa de infectare rămâne deocamdată incertă.
Promptitudinea măsurilor a fost coordonată de comisarul Alexeev, cel care a transformat un penitenciar cu construcții aflate în degradare în 2001, într-un penitenciar modern. Georgică Alexeev este un simbol al profesionalismului, o adevărată valoare a Justiției din Timișoara și România . Se poate observa că la Timișoara datele nu au fost mușamalizate ci arătate public, nu același lucru s-a întâmplat la București-Rahova sau Giurgiu.
sursa Leontiuc Marius System Loader
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.