Flux-stiri

Zelenski: Toate țările ar trebui să fie pregătite pentru posibilitatea ca Putin să folosească arme chimice sau nucleare

ZELENSKIZELENSKI

  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri la CNN că „toate ţările lumii” ar trebui să fie pregătite pentru posibilitatea ca preşedintele rus Vladimir Putin să folosească arme nucleare tactice în războiul său împotriva Ucrainei.
  • Zelenski a spus că Putin ar putea recurge fie la arme nucleare, fie la arme chimice, deoarece nu preţuieşte vieţile oamenilor din Ucraina.
  • Una dintre cele mai importante nave de război ale Rusiei s-a scufundat în Marea Neagră săptămâna aceasta. În vreme ce Ucraina a spus că a fost rezultatul unui atac cu rachete, Rusia a susţinut că incidentul s-a produs din cauza unui incendiu provocat de detonarea muniţiei.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus, într-un interviu la CNN, că toate ţările ar trebui să fie pregăite pentru posibilitatea ca Vladimir Putin să folosească arme nucleare sau chimice în războiul început de Federaţia Rusă în Ucraina.

Zelenski a spus că Putin ar putea recurge fie la arme nucleare, fie la arme chimice, deoarece nu preţuieşte vieţile oamenilor din Ucraina.

Nu doar eu – toată lumea, toate ţările trebuie să fie îngrijorate, pentru că poate să nu fie o informaţie reală, dar poate fi un adevăr„, a spus Zelenski, într-un interviu în limba engleză, acordat din biroul său din Kiev.

Arme chimice, ar trebui să o facă, ar putea să o facă, pentru ei viaţa oamenilor nu înseamnă nimic. De aceea ar trebui să ne gândim să nu ne fie frică, să nu ne fie frică, ci să fim pregătiţi. Dar asta nu este o chestiune care ţine de Ucraina, nu numai de Ucraina, ci de toată lumea, cred eu”, a spus Zelenski.

Acesta a rămas în Ucraina pe tot parcursul celor 51 de zile de război cu Rusia, timp în care forţele ucrainene au rezistat încercărilor Kremlinului de a cuceri Kievul şi au forţat Rusia să îşi reorienteze eforturile de război către regiunile estice şi sudice ale ţării. Aici, Ucraina anticipează o escaladare semnificativă a luptelor în zilele următoare.

Una dintre cele mai importante nave de război ale Rusiei s-a scufundat în Marea Neagră săptămâna aceasta. În vreme ce Ucraina a spus că a fost rezultatul unui atac cu rachete, Rusia a susţinut că incidentul s-a produs din cauza unui incendiu provocat de detonarea muniţiei.

În acelaşi timp, Rusia lansează rachete de croazieră în periferia Kievului şi îşi menţine în continuare capacitatea de a ţinti capitala Ucrainei cu armament cu rază lungă de acţiune.

Oficialii americani au avertizat cu privire la posibilitatea ca Putin, dacă va fi pus la colţ, să apeleze la utilizarea armelor nucleare tactice în Ucraina. Directorul CIA, Bill Burns, a declarat joi că CIA urmăreşte „foarte atent” această posibilitate, subliniind totodată că SUA nu au văzut încă niciun semn că Rusia se pregăteşte să facă un astfel de pas.

Având în vedere potenţiala disperare a preşedintelui Putin şi a liderilor ruşi, având în vedere eşecurile cu care s-au confruntat până acum din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate lua cu uşurinţă ameninţarea reprezentată de o potenţială recurgere la arme nucleare tactice sau la arme nucleare cu randament scăzut”, a declarat Volodimir Zelenski, într-o conferinţă la Georgia Tech.

The post Zelenski: Toate țările ar trebui să fie pregătite pentru posibilitatea ca Putin să folosească arme chimice sau nucleare appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code