Flux-stiri

Boris Romancenko, un fost deţinut politic al naziştilor, a fost ucis de rachetele ruşilor în timpul „operaţiunii de denazificare”

  • Un fost deţinut politic al naziştilor a fost ucis de rachetele ruşilor.
  • Boris Romancenko supravieţuise lagărelor de la Buchenwald.
  • El a fost recapturat şi condamnat la muncă forţată.

Absurdul războiului dus de Putin a dus la uciderea de către armata Rusiei a unui adversar tradiţional al naziştilor: un deţinut politic de către nazişti, în calitate de comunist rus, Boris Romancenko, a reuşit să evadeze din lagărul de prizonieri, dar a fost recapturat şi condamnat la muncă forţată.

Boris Romanchenko, în vârstă de 96 de ani, a murit la Harkov, fiind considerat de către nazişti un prizonier politic ucrainean, în calitate de „comunist” sovietic, un supravieţuitor al lagărelor de concentrare şi a fost vicepreşedinte pentru Ucraina al IKBD, Comitetul Internaţional al Supravieţuitorilor Lagărului de Muncă.

„După ce a supravieţuit în Buchenwald, Peenemunde, Dora Mittelbau, Bergen-Belsen, Romancenko a fost ucis de o rachetă rusă lansată asupra apartamentului său în timpul operaţiunii de denazificare. Noii fascişti continuă munca lui Hitler”, a scris primarul din Lviv, Andrij Sadovij, pe canalul său Telegram.

Romancenko a murit în apartamentul care a ars după ce a fost bombardat. Născut la 20 ianuarie 1926, la Bondari, lângă Sumî, a fost capturat de germani în 1942 şi internat la Dortmund ca prizonier de război. A reuşit să scape, dar a fost prins şi deportat la Buchenwald şi pus la muncă forţată în octombrie 1943. O vreme a fost nevoit să colaboreze cu germanii la construirea rachetelor balistice V2 la baza Peenemuende, apoi a fist transferat în lagărele de concentrare Mittelbau-Dora şi Bergen-Belsen.

După război, Romancenko a contribuit la stabilirea unei reţele de ajutor pentru fostele victime ale persecuţiei naziste din Ucraina. A participat la numeroase comemorări ale Holocaustului şi persecuţiilor naziste, în care a purtat uniforma cu dungi cu triunghiul roşu cusut care îi distingea pe deţinuţii politici (cum ar fi Steaua galbenă a lui David petru „evreii distinşi”, Steaua galbenă şi roşie a lui David – „evreii politici”, triunghiul maro pentru romi şi sinti, cel roz pentru homosexuali, cel violet pentru Martorii lui Iehova şi cel negru pentru „anti-social”).

Fundaţia Buchenwald şi-a exprimat durerea la aflarea ştirii şi a amintit cum, în 2012, Romanchenko a citit jurământul supravieţuitorilor de la Buchenwald, care spune: „Construirea unei noi lumi de pace şi libertate este idealul nostru!”.

The post Boris Romancenko, un fost deţinut politic al naziştilor, a fost ucis de rachetele ruşilor în timpul „operaţiunii de denazificare” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code