Flux-stiri

Germania speră ca Euro 2024 să aducă un impuls consumului. Cum ne afectează economia Germaniei

  • Există 2,7 milioane de bilete disponibile pentru Euro 2024.
  • Campionatul european se desfășoară între 14 iunie și 14 iulie.
  • Economia Germaniei este prognozată să crească cu 0,3% în acest an.
  • Germania este cel mai mare partener comercial al României.

Germania se așteaptă ca Euro 2024 să aducă și un impuls consumului, care să mai miște puțin cea mai mare economie a Europei. Există 2,7 milioane de bilete disponibile pentru, care vor genera la rândul lor cazări în hoteluri și pensiuni și clienți pentru terase. Prognozele pentru economia Germaniei sunt de creștere, dar în marja de eroare: doar 0,3% ar urma să fie avansul economic.

Răzvan Botea: „Economia Germaniei depășește 4000 de miliarde de euro, deci este plauzibil să nu resimtă atât de puternic un astfel de eveniment, chiar dacă este un eveniment de anvergură. Sunt câteva milioane bune de bilete puse la vânzare, ceea ce evidențiază amploarea evenimentului. Totuși, economia Germaniei este atât de mare încât impactul său poate să nu se reflecte semnificativ în datele statistice. Cu siguranță, se va observa în creșterea vânzărilor, în special în sectorul de retail, vânzările de bere și serviciile din restaurante și terase, ceea ce va duce la o creștere a consumului și a cererii pentru cazare hotelieră, printre altele.”

„Pentru România, performanța economiei Germaniei este crucială, deoarece bunăstarea noastră este strâns legată de aceasta. Orice analiză economică din România își are baza în prognozele economiei germane, dat fiind faptul că Germania este principalul nostru partener comercial, mai ales în contextul acestor evenimente culturale”, a explicat Răzvan Botea, editor ZF, la Aleph News.

The post Germania speră ca Euro 2024 să aducă un impuls consumului. Cum ne afectează economia Germaniei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Paun Mihaela


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code