Economice

Guvernul plafonează prețul componentei de furnizare din facturile de gaze și energie la 7 lei pe lună per client

Iată prevederea din draftul consultat de noi:

„(1) Componenta de furnizare a energiei electrice si/sau a gazelor naturale este de 7 lei/loc de consum/ lună.

(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1) componenta de furnizare a energiei electrice si/sau a gazelor naturale din prețurile aplicate clienților preluați în regim de ultimă instanță este de 8,5 lei/loc de consum/lună.

(3) Componenta de furnizare se determină în lei/MWh de către fiecare furnizor, pentru perioada de aplicare a prevederilor prezentei ordonanțe, luând în considerare cantitatea de energie electrică/gaze naturale furnizată clienților finali în anul 2021 și numărul mediu de locuri de consum din portofoliu din anul 2021. Componenta de furnizare acoperă costurile necesare desfăşurării activităţii de furnizare şi o cotă de profit”.

Draftul de OUG arată că prevederile se aplica in cazul contractelor incheiate ulterior intrarii in vigoare a prevederilor prezentei ordonante, iar “la solicitarea clientilor finali furnizorii/ operatorii de distribuţie de energie electrică care asigură revânzarea energiei electrice pot incheia contracte de furnizare si in alte conditii decat cele prevazute in prezentul articol”.

Facturile la energie și gaze vor fi cuprinse din componenta de achiziție (preț liber la energie, dar reglementat la gaze), costurile de rețea, componenta de furnizare (cei 7 lei) și taxele și contribuțiile specifice.

Citește și:

Sursa: economica.net

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 2 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code