- Studiul făcut pe 2000 de americani de Talker Research.
- 40% nu au mers la o petrecere cu un prieten în ultimul an.
- 43% nu au fost într-o vacanță cu un prieten în ultimul an.
- 59% spun că nu au mers nici măcar la un concert cu un prieten.
- Plictiseala a crescut la nivel global în ultimul deceniu.
Oficial nu ne merge bine și nu prea avem cui să ne mai plângem. Suntem conectați online, dar nu și sufletește. Izolarea socială nu s-a terminat odată cu pandemia. Patru din zece oameni nu au reușit să-și facă un prieten nou în ultimul an, arată un studiu făcut pe 2.000 de americani de Talker Research.
40% spun că nu au mers la nici măcar o petrecere cu un prieten în ultimul an. Un procent similar nu au fost într-o vacanță, iar 59% spun că nu au mers nici măcar la un concert cu un prieten.
Cercetările relevă o creștere istorică a plictiselii la nivelul populației în ultimul deceniu. Un studiu identifică o tendință de creștere a frecvenței plictiselii din 2010 până în 2017 folosind eșantioane multicohorte, reprezentative la nivel național, de elevi de liceu din SUA. Un alt studiu raportează o creștere similară a predispoziției la plictiseală din 2009 până în 2020 printr-o meta-analiză intertemporală a 64 de studii, scrie Nature.
Nu avem prieteni, dar avem timp să ne plictisim. Chiar dacă trăim într-o eră digitală, cercetătorii arată că plictiseala a crescut la nivel global în ultimul deceniu. Deși pare inofensivă, îți pune sănătatea în pericol. Plictiseala cronică poate afecta sănătatea mintală, învățarea și comportamentul. Este asociat cu simptome depresive, anxietate, stres și apatie.
The post Izolarea socială nu s-a terminat odată cu pandemia. Patru din zece persoane nu au reușit să-și facă un prieten nou în ultimul an appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Alexandru Anghel
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.