Flux-stiri

Radu Țincu, doctor în ATI: Dacă vrem o imunizare colectivă prin boală, trebuie să ne asumăm și morții. Două lucruri vor determina al cincilea val

Dr. Radu Țincu, la Aleph News.Dr. Radu Țincu, la Aleph News.

  • Radu Țincu: „Astăzi, vaccinurile se pot obține mult mai ușor pentru că tehnologia în sine o cunoaștem de atâta timp”.
  • Radu Țincu: „Populația bogată a lumii a crezut că, dacă se va vaccina în totalitate va scăpa de pandemie, fără să-și dea seama că, din țările sărace, mutațiile vor veni peste noi”.
  • Radu Țincu: „Una din greșeli, care a fost identificată de OMS, a fost faptul că peste 80% din vaccinuri au fost folosite în doar 20 de țări”.
  • Radu Țincu: „În momentul în care ai 200 de cazuri pe zi nu o să găsești un tânăr care va muri de covid-19. Dacă ai 16.000 de cazuri pe zi, este prezent riscul ca și persoanele tinere să dezvolte o formă severă”.

Invitat în emisiunea InSecuritate, dr. Radu Țincu, medic primar terapie intensivă-toxicologie susține că, în România, principalul obstacol în calea gestionării acestei pandemii a fost lipsa educației sanitare.

Invitatul lui Bogdan Nicolae mărturisește că, în opinia sa, ar trebui regândită strategia de distribuție a vaccinurilor, astfel încât să nu mai permitem apariția de noi focare în țările cu rata de vaccinare mică.

Despre posibilitatea apariției celui de-al cincilea val pandemic, dr. Radu Țincu devoalează că dezvoltarea unei mutații, pe fondul numărului ridicat de cazuri și al numărul mic de vaccinați, ar putea genera un nou val de îmbolnăviri.

Radu Țincu: „Va trebui să găsim alte alternative decât să ne îmbolnăvim și să murim pe capete”

„S-a discutat iarăși foarte mult de către cei care contestă vaccinarea și care doresc o imunizare colectivă. Da, dar dacă vrem o imunizare colectivă prin boală, trebuie să ne asumăm și morții. Ne amintim, 1918 a însemnat 50 de milioane de oameni care au murit de gripă spaniolă. Nu cred că în 2021 trebuie să repetăm aceeași istorie, din cel puțin două perspective.

În primul rând, că avem suficientă știință și tehnologie să obținem vaccinuri și să obținem tratamente mult mai eficient ca acum 100 de ani. Deci, până la urmă, în momentul în care cineva susține că ar trebui să ne îmbolnăvim cu toții ca să obținem imunitate, îmi pare rău, dar este o gândire retrogradă care ne duce înapoi în 1918. Va trebui să găsim alte alternative decât să ne îmbolnăvim și să murim pe capete.”

Radu Țincu: „Mutația indiană, într-o țară care nu se vaccina și care promova un anumit medicament la colț de stradă”

„Fie apariția unei mutații care va genera un nou val de îmbolnăviri. Și dacă ne uităm, din nou apropo de vaccinare, unde au apărut mutațiile? În țările nevaccinate! Mutația indiană a apărut într-o țară care nu se vaccina și care promova un anumit medicament la colț de stradă. (…) Poate veni și din România pentru că, la o asemenea rată de transmitere chiar și la nivel local pot să apară mutații.

Una din greșeli, care a fost identificată de OMS, a fost faptul că peste 80% din vaccinuri au fost folosite în doar 20 de țări, ceea ce a arătat un acces la vaccinare discrepant și discreționar. Populația bogată a lumii a crezut că, dacă se va vaccina în totalitate va scăpa de pandemie, fără să-și dea seama că, din țările sărace, mutațiile vor veni peste noi. (…) Cred că trebuie regândită strategia de distribuție a vaccinurilor și acestea trebuie distribuite în mod uniform sau să se crească capacitatea de producție, astfel încât să nu mai permitem apariția de noi focare.”

Dr. Radu Țincu: „Scopul unei politici preventive este să prevenim îmbolnăvirea populației”

Radu Țincu a explicat de ce este de preferat vaccinul în cazul pandemiilor infecțioase, precizând că cei care se opun vaccinării și așteaptă un medicament-minune vor mai avea de așteptat.

„E mult mai ușor să identifici o secvență din virus și s-o introduci în corp ca să produci anticorpi decât să găsești un medicament care să intre în virus și să-i oprească replicarea virală. E mult mai dificil și, în istoria omenirii, medicamentele anti-virale au nevoie de o perioadă de 20-30 de ani ca să găsești un medicament anti-viral, pe când vaccinurile, astăzi, se pot obține mult mai ușor pentru că tehnologia în sine o cunoaștem de atâta timp.

Cine așteaptă un tratament minune, va mai aștepta ceva. Pe de altă parte, pandemiile care sunt fenomene infecțioase, nu vor putea fi niciodată stopate cu tratament! Pentru că, tratamentul, ce face? Îl vindecă pe cel bolnav! Scopul unei politici preventive este să prevenim îmbolnăvirea populației.” 

Radu Țincu: „Ceea ce văd la mine la spital, în terapie-intensivă, în continuare 95% din cei care sunt în reanimare sunt nevaccinați”

Invitatul lui Bogdan Nicolae explică faptul că persoanele vârsnice au rămas în continuare grupa de vârstă cu cel mai ridicat risc de îmbolnărire. El susține însă că lipsa locurilor libere din terapie intensivă și numărul mare de îmbolnăviri cu care țara noastră se confruntă zilnic afectează implicit și persoanele tinere.

,,Nu, nu s-a schimbat profilul, rămânem la fel: persoanele vârstnice, cu boli cronice riscă să dezvolte forme severe de Covid și să moară. Sigur că ați văzut și astfel de persoane tinere. Era evident că lucrul ăsta se va întâmpla din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Este clar că în momentul în care ai 200 de cazuri pe zi nu o să găsești un tânăr care va muri de covid-19. Dar, dacă ai 16.000 de cazuri pe zi, este clar că riscul ca și persoanele tinere să dezvolte o formă severă este prezent.(…) Și ceea ce văd la mine la spital, în terapie-intensivă, în continuare 95% din cei care sunt în reanimare sunt nevaccinați, cu toate că au peste 70 de ani și că au multe boli cronice”, conchide dr. Radu Țincu, medic primar terapie intensivă-toxicologie.  

The post Radu Țincu, doctor în ATI: Dacă vrem o imunizare colectivă prin boală, trebuie să ne asumăm și morții. Două lucruri vor determina al cincilea val appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code