Anchete Flux-stiri

Țeapa cu aer condiționat portabil, mii de români înșelați

 

În ultima perioadă, fiind și un sezon specific, în piața românească și-au făcut loc anumite produse care sunt prezentate cu titlu înșelător, și desigur NU FOARTE IEFTINE față de ceea ce sunt ele de fapt. Astfel cu o publicitate agresivă un ventilator dotat cu burete umed fără nici o instalație de răcire, de fapt un umidificator, este prezentat ca „aparat de aer condiționat”. Prețul acestui produs variază de la 90 de lei la 200 de lei, dar toate magazinele on-line îl prezintă drept „aer condiționat”.

Valul de nemulțumiri curge la recenziile produsului pe unele websiteuri, cu toate acestea produsul poartă denumirea de aer condiționat portabi, denumire mincinoasă, mijloc de altfel fraudulos.

Iată câteva recenzii de pe emag.ro

„Este un ventilator cu un filtru, nu raceste. O pacaleala, probabil cei care dau 5 stele sunt cei care vand produsul…. S-au fani topshop:)))..”
„Un produs care nu face nimic. Ba face, iti umezeste totce ai in camera iar obiectele din fier incep sa rugineasca. E o gluma vanduta la prosti.”
„Dacă il opresti curge apa din el, l am avut in masina si am vrut sa vad daca o raceste, timp de 20 de minute doar 1 grad a scazut”
„Cea mai proastă comandă făcută vreodată. Extrem de slab aparatul. De la prima folosire s-a ars, curgea apa din ea… și nu răcoarea nici o cameră mai micuță…
Nu recomand deloc!”
„O mizerie. L am cumparat din alta parte si l am returnat. In afara faptului ca nici macar nu se apropie sa faca ceea ce promite, a doua zi nu a mai pornit. Ii dau o stea pentru ca nu se poate mai putin. Merita cu minus. Nu recomand.”
„Nu are nici o legatura un aerul conditionat. Este un ventilator care sufla aer intr-o carpa care absoarbe apa dintr-o tava”.

Acestea sunt câteva opinii ale unor români țepuiți cu astfel de produse care nu sunt deloc ceea ce par a fi.

Potrivit art. 244 Cod Penal (1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. (2) Înșelăciunea săvârșită prin folosirea de nume sau calități mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuși o infracțiune, se aplică regulile privind concursul de infracțiuni. De altfel înșelăciune cu privire la calitatea mărfurilor cuprinsă în infracțiunea generică, are tradiție de incriminare în dreptul nostru penal român. Este interesant că față de acest tip de țepe nu există preocupare publică, preocupare a autorităților. Rămân nemulțumirile românilor țepuiți, produsul continuă să facă victime.

Leontiuc MariusGazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 48 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete