stiinta

Un pesticid cunoscut este legat de boli renale cronice

Un pesticid a fost asociat cu un risc crescut de boli renale cronice, într-un studiu realizat de Universitatea din Queensland.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au analizat legăturile dintre expunerea la pesticide și riscul de disfuncție renală, pe un eșantion de 41.847 de persoane, folosind date din Studiul Național de Examinare a Sănătății și Nutriției din SUA (NHANES), notează Science Daily.

Studiul a constatat că persoanele expuse la cantități mai mari de pesticid Malation (carbofos), cunoscut sub numele de Maldison în Australia, prezintă un risc cu 25% mai mare de disfuncție renală, potrivit lui Nicholas Osborne, profesor la Școala de Sănătate Publică.

„Aproape una din 10 persoane din țările cu venituri ridicate prezintă semne de boli renale cronice, care reprezintă leziuni permanente ale rinichilor și pierderea funcției renale”, a spus dr. Osborne.

Factorii de risc ai apariției bolii renale cronice includ vârsta, hipertensiunea și diabetul.

Cauza creșterii numărului bolilor renale cronice rămâne necunoscută

Dr. Osborne a mai spus că numărul bolilor renale cronice fără o cauză cunoscută crește în țările cu venituri mici până la mijlocii, cum ar fi India, Sri Lanka și Mesoamerica.

„Inițial, s-a crezut că afecțiunea a fost asociată cu locurile de muncă agricole expuse la stres termic, deshidratare, pulverizare de pesticide, metale grele și produse chimice”, a afirmat dr. Osborne.

Cauza creșterii numărului bolilor renale cronice rămâne necunoscută, dar pulverizarea pesticidelor fără echipament de protecție (EIP) și lucrul cu solul contaminat sunt posibile variante pentru apariția acestor afecțiuni.

„Constatările sugerează că ar trebui să limităm expunerea la pesticide, chiar și în doze foarte mici, deoarece poate duce la rezultate negative asupra sănătății”, a mai spus dr. Osborne.

Pesticidul Malation este autorizat pentru utilizare în agricultură, zone de recreere domestice și publice, ca parte a programelor de eradicare a țânțarilor și a muștelor și poate fi găsit și în unele tratamente pentru păduchi.

Citește și: 

Aproape toți strugurii și toate portocalele conțin „un cocktail de pesticide”. Ce arată noi cercetări

Cât de periculoase pot fi căpșunile. Sunt printre crudităţile cele mai „otrăvite” cu pesticide

Cum poţi îndepărta pesticidele din fructe?

Articolul Un pesticid cunoscut este legat de boli renale cronice apare prima dată în Descopera.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code