stiinta

Soluție pentru deșeurile miniere. Bacteriile care mănâncă metale și devorează un cui în doar trei zile

Poluarea minieră poate avea efecte devastatoare asupra mediului, dacă nu este tratată corespunzător. Deșeurile miniere, metalele grele și apa acidă ajung în cursuri de apă și râuri, poluând izvoarele a peste 40% din bazinele hidrografice occidentale.

Minele de metal au generat aproape 2 miliarde de lire sterline din deșeuri toxice, doar în 2017.

În acest context, o echipă de cercetători condusă de biotehnologul Nadac Reales din Chile este posibil să fi descoperit o posibilă soluție pentru curățarea industriei miniere extrem de poluante a țării. A demonstrat că un tip special de bacterii poate mânca un cui în trei zile, când îi este foame, conform Interesting Engineering.

Chile este primul producător mondial de cupru, reprezentând până la 15% din PIB-ul țării. În consecință, există foarte multe deșeuri miniere care poluează mediul. Dacă metoda descoperită de cercetători ar putea fi extinsă cu investiții adecvate, ar putea ajuta și restul lumii.

Hrănirea bacteriilor poate ajuta lumea

Noua metoda descoperită de cercetătorii din Chile implică extremofili, microorganisme care pot supraviețui și se înmulți în cele mai aspre medii. Reales și echipa ei s-au concentrat pe o bacterie care oxidează fierul, cunoscută sub numele de Leptospirillum. Bacteria a fost izolată de gheizerele Tatio, care sunt situate la 4.200 de metri deasupra nivelului mării și la aproximativ 350 de kilometri de orașul port, Antofagasta, aflat într-o zonă minieră din nordul Chile.

Bacteria Leptospirillum este utilizată și în biolixivierea industrială, în conversia metalelor într-o formă solubilă și în biooxidare, în extracția metalelor. Ea prosperă într-un mediu acid, în care cantitățile relativ mari din majoritatea metalelor nu au niciun efect. Când au început experimentele, i-a luat două luni să „mănânce” un cui.

După doi ani de testare rezultatul a arătat o creștere semnificativă a vitezei,  un cui a fost devorat în doar trei zile.

Bacteriile nu sunt dăunătoare oamenilor sau mediului, așa cum a reieșit din testele chimice și microbiologice care au fost efectuate. Când acest proces de dezintegrare este complet, rămâne un reziduu lichid purpuriu, cunoscut sub numele de lixiviant, cu o calitate surprinzătoare.

Cercetătorii spun că acesta poate „îmbunătăți recuperarea cuprului într-un proces numit hidrometalurgie”. Reziduul lichid poate fi utilizat pentru a îndepărta cuprul de pe rocă într-un mod mai ecologic decât metoda actuală de levigare chimic.

Citește și:

Top 10 – Cele mai poluate orase din lume

China pune la pământ munţi întregi, iar cercetătorii sunt îngrijoraţi: „Este un experiment fără precedent în istoria omenirii!”

Locuitorii unui oraş din Federaţia Rusă vor să se refugieze în Canada pentru a scăpa de poluare

Articolul Soluție pentru deșeurile miniere. Bacteriile care mănâncă metale și devorează un cui în doar trei zile apare prima dată în Descopera.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code